Museumexcursie naar de Hermitage op 17 februari

Artikel geplaatst op: 6-2-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 17 februari gaat KunstReis per luxe touringcar naar de Hermitage in Amsterdam, daar is tentoonstelling: 'Hollandse Meesters uit de Hermitage. Oogappels van de tsaren' te zien. Deelname kost € 40,-, en is inclusief busreis, koffie met gebak en een lezing in de bus. De prijs is exclusief entree voor het museum, die bedraagt € 25,- per persoon, met museumkaart is de entree € 10,-.

Er is lang naar uitgekeken, voor het eerst in haar bestaan heeft de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland gehaald. Er zijn wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Flora (met haar mysterieuze, 'Mona Lisa-achtige' glimlach), Jonge vrouw met oorbellen en een van Frans Hals' beroemde mannenportretten. Maar ook namen zoals Ferdinand Bol, Gerard Dou, Govert Flinck, Pieter Lastman, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen komen aan bod. Het gebouw van de Hermitage is een voormalig verpleeghuis (en UNESCO Werelderfgoedmonument), omgetoverd tot een museum voor kunst uit Rusland.

Praktisch

De bus vertrekt om 7.30 uur bij Ouddorp busstation Preekhillaan, om 8.00 uur bij Zierikzee busstation Grachtweg, om 8.30 uur bij Oude-Tonge busstation, om 8.40 uur bij de Schaapsweg en om 9.00 uur bij Heinenoord busstation. Deelnemers zijn rond 18.00-19.00 uur weer thuis. Aanmelden kan bij Esther Kranendonk, zij is docent kunstgeschiedenis. De contactgegevens zijn: info@kunstreis.eu en 06-21913954. Vergeet niet om bij het aanmelden naam, telefoonnummer en opstapplaats door te geven, vermeld ook of u u in het bezit bent van een museumjaarkaart.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!