Twee kampioenen bij Bakkerij Van Harberden

Artikel geplaatst op: 6-2-2018

MELISSANT - Dit jaar bestaat Bakkerij Van Harberden 100 jaar, het jubileumjaar wordt extra feestelijk doordat twee medewerkers in de prijzen zijn gevallen tijdens de jeugdvakwedstrijden in Breda. Jan van Harberden jr. behaalde de eerste prijs in de categorie zelfstandig broodbakker. Hij bakte deze dag een bijzonder desembrood met kerrie, gedroogde tomaatjes en olijven. De jury was onder de indruk van de bijzonder mooie vormgeving. Voor de croissants die Jan inleverde, haalde hij vier negens en een tien voor de smaak.

Lynda Timmer deed mee in de categorie Patissier. Ze maakte een prachtig showstuk met het thema 'VOC'. De marsepeinfiguren die ze moest maken waren helemaal in dezelfde stijl en de macarons die ze de jury voorzette maakten het plaatje compleet, zodat ook zij met een eerste prijs naar huis kon.

Terugblikkend op deze spannende dag, vertellen Jan en Lynda dat ze al vanaf begin december wekelijks hebben getraind, soms tot in de late uurtjes, maar dat het toch nog spannend was door de grote concurrentie. Nu ze gewonnen hebben, willen ze graag het Scalda College Middelburg bedanken voor de begeleiding die de leerkrachten gegeven hebben, Niek van Waarde van het Boulangerie Team voor zijn adviezen en de collega's van Bakkerij Van Harberden voor hun enthousiaste coaching.

Deze week zijn in de winkel in Melissant diverse producten in de aanbieding (zie de advertentie op pagina 8 in deze krant), zodat iedereen kan proeven hoe bijzonder de producten van deze jonge bakkers smaken.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!