Een roos en een hart onder de riem van de dames van Inloophuis De Boei

Artikel geplaatst op: 6-2-2018

DIRKSLAND – Loop eens binnen bij het ziekenhuis en je komt erachter dat veel bezoekers te maken hebben met kanker. Direct of indirect: patiënten, partners, familie, andere naasten. Om deze mensen een hart onder de riem te steken, deelden vier dames van Inloophuis De Boei donderdag 1 februari roze rozen uit in de hal van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

De actie vond plaats in het kader van Wereldkankerdag, 4 februari. "We hebben dit de afgelopen jaren ook gedaan", vertelt Alize Mulder, gastvrouw bij Inloophuis De Boei. "Tulpen en narcissen hebben we ook wel eens uitgedeeld. Mensen een steuntje in de rug geven, dat is de bedoeling. We geven de bloemen aan alle in- en uitgaande bezoekers van het ziekenhuis. We spreken de mensen aan en soms leidt dat tot hele gesprekken."

Inloophuis De Boei, een stichting, brengt mensen met kanker en hun naasten samen. "Je ontmoet mensen die ook kanker hebben, of hebben gehad, en hoort hoe die lotgenoten ermee omgaan. We bieden psychosociale hulp. Iedereen kan z'n verhaal kwijt in het Inloophuis. Het is sowieso fijn om even in een andere omgeving te zijn. Niets moet, alles mag", zegt Yonne Mous, die samen met Marjan Fleuren zorgt voor de coördinatie.

Inloophuis De Boei is te vinden in De Overkant te Ouddorp. Het is geopend op de tweede en vierde dinsdag van de maand. Op proef is er een locatie bijgekomen: De Zwaluw in Sommelsdijk, dat elke eerste donderdag van de maand voor dit doel geopend is. Dit gecombineerd met een lezing.

De uitdeelactie in het ziekenhuis te Dirksland is mede mogelijk gemaakt door Auperlé Bloemen in Oude-Tonge. De zaak pakte tweehonderd rozen netjes per stuk in. "De mensen die een bloem van ons krijgen, waarderen het", zegt Alize Mulder, terwijl ze de tafel met informatie en literatuur van Inloophuis De Boei laat zien. "Alles draait om aandacht en mensen niet in de kou laten staan."


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!