Komende editie WKGO Quiz grootser en spannender dan ooit

Artikel geplaatst op: 2-2-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Na het succes van de eerste twee edities wordt binnenkort opnieuw de 'Wie Kent Goeree-Overflakkee? Quiz' (WKGO) gehouden. Alleen nu nog veel leuker, grootser van opzet en met meer competitie erin, dus ook spannender. Maar nog altijd voor het goede doel. Dat is deze keer de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Ditmaal organiseert Lionsclub Goeree-Overflakkee het evenement in 't Prieel van Recreatiecentrum De Staver, op vrijdag 16 maart a.s., aanvang 19.30 uur.

Door Hans Villerius

De nieuwe opzet van de WKGO Quiz heeft flink meer allure en laat zich prima meten met quizzen zoals die ook wel in televisieprogramma's te zien zijn. In teamverband, met maximaal veertig teams en zes deelnemers per team, zal de quiz worden gehouden. Met voor elk team een afzonderlijke tafel. De vragen worden digitaal beantwoord. Ter plekke is de hiervoor ontwikkelde app voor de deelnemers te downloaden. Na het verstrijken van de antwoordtijd wordt meteen het goede antwoord genoemd en is per team te zien hoe de stand van de scores eruitziet. Ook kunnen er jokervragen worden ingezet om nóg meer punten te verdienen. De vragen in de quiz hebben allemaal met Goeree-Overflakkee te maken, hetzij van politieke aard, cultureel, historisch of taalkundig, foto's, het kan van alles zijn. De vragen passeren in vier afzonderlijke blokken de revue, met tussendoor een pauze. In de pauze en na afloop zijn drankjes en versnaperingen verkrijgbaar, waarop een marge zit dat het goede doel eveneens ten goede komt. De kinderafdeling van het Dirkslandse ziekenhuis wil familiesuites gaan bouwen en daar wil de Lionsclub graag aan bijdragen. Vandaar dat de leden van de club, de Lions, hopen dat een overweldigend aantal teams op de WKGO Quiz afkomt. Als daadwerkelijk het maximumaantal teams meedoet, vraagt dat een flinke zaal. Vandaar dat het evenement nu in 't Prieel wordt gehouden. De Lions doen overigens niet zelf mee aan de quiz. Zij verzorgen deze avond de bediening. Dat scheelt kosten en betekent dus een hogere opbrengst voor het goede doel. Deelname aan de quiz staat zowel voor bedrijven als voor particulieren open. Iedereen kan met een team meedoen. Het inschrijfgeld is daarom bewust laag gehouden: € 100 per team. Iedereen is welkom. Opgeven kan via de mail: wiekentgoereeoverflakkee@gmail.com.


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!