Komende editie WKGO Quiz grootser en spannender dan ooit

Artikel geplaatst op: 2-2-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Na het succes van de eerste twee edities wordt binnenkort opnieuw de 'Wie Kent Goeree-Overflakkee? Quiz' (WKGO) gehouden. Alleen nu nog veel leuker, grootser van opzet en met meer competitie erin, dus ook spannender. Maar nog altijd voor het goede doel. Dat is deze keer de kinderafdeling van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Ditmaal organiseert Lionsclub Goeree-Overflakkee het evenement in 't Prieel van Recreatiecentrum De Staver, op vrijdag 16 maart a.s., aanvang 19.30 uur.

Door Hans Villerius

De nieuwe opzet van de WKGO Quiz heeft flink meer allure en laat zich prima meten met quizzen zoals die ook wel in televisieprogramma's te zien zijn. In teamverband, met maximaal veertig teams en zes deelnemers per team, zal de quiz worden gehouden. Met voor elk team een afzonderlijke tafel. De vragen worden digitaal beantwoord. Ter plekke is de hiervoor ontwikkelde app voor de deelnemers te downloaden. Na het verstrijken van de antwoordtijd wordt meteen het goede antwoord genoemd en is per team te zien hoe de stand van de scores eruitziet. Ook kunnen er jokervragen worden ingezet om nóg meer punten te verdienen. De vragen in de quiz hebben allemaal met Goeree-Overflakkee te maken, hetzij van politieke aard, cultureel, historisch of taalkundig, foto's, het kan van alles zijn. De vragen passeren in vier afzonderlijke blokken de revue, met tussendoor een pauze. In de pauze en na afloop zijn drankjes en versnaperingen verkrijgbaar, waarop een marge zit dat het goede doel eveneens ten goede komt. De kinderafdeling van het Dirkslandse ziekenhuis wil familiesuites gaan bouwen en daar wil de Lionsclub graag aan bijdragen. Vandaar dat de leden van de club, de Lions, hopen dat een overweldigend aantal teams op de WKGO Quiz afkomt. Als daadwerkelijk het maximumaantal teams meedoet, vraagt dat een flinke zaal. Vandaar dat het evenement nu in 't Prieel wordt gehouden. De Lions doen overigens niet zelf mee aan de quiz. Zij verzorgen deze avond de bediening. Dat scheelt kosten en betekent dus een hogere opbrengst voor het goede doel. Deelname aan de quiz staat zowel voor bedrijven als voor particulieren open. Iedereen kan met een team meedoen. Het inschrijfgeld is daarom bewust laag gehouden: € 100 per team. Iedereen is welkom. Opgeven kan via de mail: wiekentgoereeoverflakkee@gmail.com.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!