Leden Europees Parlement oriënteren zich op pulsvisserij in Stellendam

Artikel geplaatst op: 1-2-2018

Onder begeleiding van het CDA-Europarlementslid Annie Schreijer- Pierik, als gastvrouw, bezocht donderdagmiddag een uitgebreide delegatie van de christendemocratische EVP-fractie met assistenten, het innovatiecentrum op de Stellendamse buitenhaven. Dit als onderdeel van een werkbezoek visserij aan respectievelijk het Zeeuwse Yerseke, aan Stellendam en aan Scheveningen. Wethouder Arend-Jan v.d. Vlugt van de gemeente Goeree-Overflakkee, Johan van Nieuwenhuijzen (directeur UFA), Johan Baaij (manager Innovatiecentrum) verwelkomden in vlot Engelstalige bewoordingen, het uitgebreide gezelschap. Ook van de zijde van o.a. Visned, Nederlandse Vissersbond, Vissersvereniging Zuidwest en de brede Stellendamse visserij- en bedrijvencluster bestond ruime belangstelling voor dit bezoek.

Tekst: Jaap Ruizeveld, foto: Wim van Vossen

Alles werd uit de kast gehaald om de Europarlementsleden en in het bijzonder Gabriel Mato (Spanje), coördinator EVP Visserij-commissie en rapporteur pulsvisserij, te overtuigen van de innovatieve en positieve technische maatregelen. Hij immers moet de onderhandelingen leiden en tot een hopelijk bevredigend resultaat leiden. Van der Vlugt schetste de positie van Goeree-Overflakkee en centraal de havencluster Stellendam, waar jaarlijks 104 miljoen euro wordt omgezet en waar ruim 1000 personen werkzaam zijn. Hij signaleerde de betekenis van jarenlange innovatie in het pulsvissen, de investeringen in onderzoek en technieken en wees op de resultaten die tot nu toe al zijn bereikt. Met daarbij aspecten van minder bodemberoering, lagere kosten en milieuvriendelijker. "U kunt dan ook begrijpen dat wij zeer teleurgesteld zijn met de negatieve beslissing die in Europa genomen is. Het is voor ons niet te geloven dat deze goede insteek moet stoppen op grond van unfaire argumenten en fake news." De wethouder was blij met de komst van de Europarlementsleden visserij naar Stellendam en hoopte dat bij het delen van goede informatie en het uitwisselen van kennis er een constructieve gezonde overlegbasis kan ontstaan. Daarmee de mogelijkheid scheppend voor nieuwe ontwikkelingen in een internationale samenwerking.

Meer in de krant van vrijdag 2 februari 2018.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!