"Goeree-Overlakkee groeit, maar moet wel blíjven groeien!"

Artikel geplaatst op: 30-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Nadat de provincie Zuid-Holland in 2012 Goeree-Overflakkee aangemerkte als krimpregio, heeft het eiland alles op alles gezet om krimp om te buigen tot groei. Rabobank Het Haringvliet, ondernemers, de gemeente, het onderwijs, de zorg, gezamenlijk sloegen ze er de handen voor ineen. Zo kwamen als regionale economische strategie het Smart Water project en als eilandelijk zorginnovatieproject Paulina.nu tot stand. Van krimpregio werd het eiland anticipeerregio. En aangetoond werd dat, wil krimp veranderen in groei, op het eiland de economie toenemen, er een hoogwaardige werkgelegenheid kunnen ontstaan en de zorgvoorzieningen er in stand gehouden kunnen worden het aantal inwoners moet stijgen. Daar werd dan ook vol op ingezet, om een vitaal eiland te hebben en te houden. En met succes: Goeree-Overflakkee groeit weer. De cijfers laten het onomstotelijk zien. Maar om die groei gaande te houden vraagt eveneens een niet aflatende inzet op alle fronten, zo geeft Stichting Wonen op Goeree-Overflakkee thans richting alle betrokken partijen aan. Met enige zorg zelfs. Lees meer hierover in een artikel in onze (abonnee-)editie van aanstaande vrijdag 2 februari.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!