Vocaal Ensemble Magnificat voert Johannes Passion uit

Artikel geplaatst op: 29-1-2018

MIDDELHARNIS - Al 30 jaar trakteert Vocaal Ensemble Magnificat de muziekliefhebbers op Flakkee op muziek zoals de componist het bedoeld heeft. Bekend van het koor zijn de novemberconcerten en de Choral Evensongs. De enthousiaste zangers maken onder de bezielende leiding van Rinus Verhage vocale klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek. Vaste begeleider op het orgel is Wim Diepenhorst. Momenteel bereidt het koor zich voor op de uitvoering van de Johannes Passion van Johan Sebastian Bach. Muziek waarin de woede van de menigte tegenover de kalme antwoorden van de Heiland op een zeer indrukwekkende manier uitgedrukt worden. De Johannes Passion wordt op zaterdag 17 maart uitgevoerd in de hervormde kerk in Middelharnis, naast Magnificat werken onder andere tenor Frank Fritschy en bas Pieter Hendriks mee aan de uitvoering. De muzikale omlijsting is in handen van Barokensemble Eik en Linde uit Amsterdam. De aanvang is 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website van het koor, www.kamerkoormagnificat.nl en kosten in de voorverkoop € 22,50 voor volwassenen en € 10,- voor de jeugd t/m 16 jaar. (Foto: Pieter Kamp Fotografie)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!