Instrumentenworkshops bij de Vrolijke Fluiters

Artikel geplaatst op: 29-1-2018

MELISSANT - Bij de Vrolijke Fluiters in Melissant zijn de laatste weken instrumentenworkshops gehouden. De blokfluitleerlingen van Vrolijke Fluiters groep 2 kregen zo de kans om kennis te maken met diverse andere instrumenten. Bij de eerste twee workshops werd door docente M. de Lange-van Buren iets verteld over de dwarsfluit, panfluit, pijperfluit, piano, harp, gitaar en klein slagwerk, waarna zij deze liet horen. Daarna mochten de leerlingen de instrumenten zelf uitproberen.

De derde workshop is gehouden in samenwerking met professioneel hoboïst de heer A.J. de Lange. Hierbij kwamen de rietinstrumenten aan bod: hobo, Engelse Hoorn, fagot, klarinet en saxofoon. Ook de viool werd tevoorschijn gehaald. Over al deze instrumenten wist de heer De Lange pakkend te vertellen en natuurlijk heeft hij ze ook bespeeld. Het leukste voor de leerlingen was dat ze het zelf konden uitproberen. Informatie over muziekles is verkrijgbaar bij fam. De Lange via tel.nr. 0187-602620 of e-mail aj-delange@kpnmail.nl. Er wordt les gegeven op blokfluit, dwarsfluit, hobo, Engelse Hoorn, fagot, klarinet en saxofoon. Tevens kunt u hier een aanvraag doen voor het stemmen van uw piano.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!