Den Bommel blij met verplaatste en uitgebreide weekmarkt

Artikel geplaatst op: 26-1-2018

DEN BOMMEL – Sinds afgelopen najaar wordt in Den Bommel de donderdagse weekmarkt niet meer op de Kade gehouden, zo goed als buiten het dorp, maar gezellig middenin de dorpskern, aan de Emmastraat. Ondanks dat de weekmarkt toen nog maar twee kramen telde, vinden inwoners van Den Bommel die graag op de markt boodschappen doen het een verademing dat ze hiervoor nu niet helemaal meer naar de rand van het dorp hoeven, waar het nogal eens flink waait en fris kan zijn, zo vlakbij de waterkant. Bovendien was het voor veel ouderen niet altijd even makkelijk om vanuit het lagergelegen dorp eerst de dijk op te moeten om bij de markt te komen. Wat dat betreft niets dan lof over de verplaatsing.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Maar er zit nóg meer voordeel aan. Na de verhuizing is het aantal kramen met honderd procent verdubbeld. Nadat eerst vishandel Schot-van Dijke uit Tholen erbij kwam, maakt sinds afgelopen donderdag ook slagerij Van Zuidland uit Dirksland deel uit van het legertje marktkooplui en ook dáár zijn de inwoners van Den Bommel heel blij mee. Voor aardappelen, groenten, fruit, zuivelproducten, eieren, noten en allerhande streekproducten konden ze al bij de kraam terecht van Landwinkel 't Zand uit Den Bommel, voor brood en andere bakkersproducten bij Bakkerij 't Stoepje uit Spakenburg. Na komst van de vishandel is er nu dus ook deze slagerij, die in de regio bekend staat om haar kwaliteitsproducten. Dat Den Bommel hier blij mee is, werd donderdagmorgen al gauw duidelijk uit de grote belangstelling die er voor de slagerskraam was. In het dorp zelf zijn geen winkels meer, waarom de weekmarkt voor de bewoners een zeer welkome voorziening is. Bovendien versterken door uitbreiding van het aantal kramen ook de marktkooplui elkaar. En voor nóg meer kramen is op de marktlocatie plek genoeg, dus er zou nog veel moois kunnen ontstaan. Niet alleen qua handel, maar vooral ook wat betreft de leefbaarheid in het dorp. De weekmarkt wordt er gehouden van 8.00 tot 12.00 uur.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!