Bijna vier ton voor versterken leefbaarheid Den Bommel

Artikel geplaatst op: 26-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Den Bommel Beach 2.0 is één van de onderdelen van de toekomstplannen voor het dorp. De plannen voor het strandje bestaat o.a. uit het realiseren van een vlot en een extra speeltoestel. In totaal is er een budget van 394.500 euro beschikbaar om de leefbaarheid in Den Bommel te vergroten. De gemeenteraad is positief en stemde donderdagavond in met de plannen. Enthousiast hees de hele volksvertegenwoordiging de kern Den Bommel op het podium. Het doel is een duurzaam dorp waar jong en oud gezond en met plezier kan wonen.

Door Jaap Ruizeveld

De afgelopen periode zijn er al een aantal zaken gerealiseerd, zoals het verplaatsen van de markt, nieuwe speeltoestellen in de Bommelstee en de aanleg van een kabelbaan. Samen met onder andere de dorpsraad en lokale verenigingen heeft de gemeente een plan opgesteld. Het doel is voorzieningen behouden en verbeteren en mogelijke groei van het aantal inwoners. Dat is de kern van het verhaal en zegt meer dan de volzinnen in document, zoals: "Het behalen van resultaat door laaghangend fruit te pakken op operationeel vlak en het integraal aanpakken van strategische vraagstukken".

Concreet moet De Bommelstee een aantrekkelijke en duurzame locatie worden voor allerlei samenkomsten en activiteiten. Daarnaast moet de woonstrategie mogelijkheden creëren om nieuwe bewoners aan te trekken en een goede balans te verkrijgen tussen het aantal jongeren en senioren in het dorp. De Kaai en Voorstraat worden opnieuw ingericht, bij de haven worden wellicht camperplekken gerealiseerd en er moet een openbaar pad langs de dijk komen richting Stad aan 't Haringvliet. Langs de Kreek worden steigers en visplekken gerealiseerd. In het centrum wordt er gekeken naar het parkeerbeleid en moet het oude gemeentehuis worden opgeknapt. Er staat dus veel te gebeuren in het dorp. In de gemeenteraad zei iemand enthousiast: "Er ligt weer een stevig toekomstperspectief".


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!