Dirkslandse jongeren reizen deze zomer naar Servië

Artikel geplaatst op: 26-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Een groep van 18 jongeren, verbonden aan de Hervormde Gemeente van Dirksland, gaat in de zomer van dit jaar een reis maken naar Servië. Dit is een diaconale reis, waarbij ze samen met een aantal ouderen de naasten in Servië willen helpen, aan hun geloof willen bouwen en ook zeker een avontuur willen beleven.

De hulp is heel praktisch want de jongeren gaan aan de slag met het opknappen van een opvanghuis, organiseren een kindervakantieclub en helpen bij een opvang voor gehandicapten. Voor dit project is geld nodig (€ 250,- per persoon). Dit geld is bedoeld om de projecten te financieren en zal ook lokaal in Servië worden besteed. De kosten van de reis worden door de jongeren zelf betaald. Bij het organiseren van de reis wordt gebruik gemaakt van de kennis van stichting HOE. Deze stichting heeft veel ervaring met hulpverlening in Oost Europa, waar zij op diverse plaatsen samenwerken met lokale contactpersonen.

Voor het inzamelen van het projectgeld worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Waarvan er inmiddels al een aantal succesvol zijn afgerond (de notenverkoop tijdens de winterfair, oliebollenverkoop en statiegeldflessenactie). De eerstvolgende actie is het Servië restaurant op 16 februari. Om 17.00 of om 18.30 uur kunnen bezoekers genieten van een overheerlijke nasimaaltijd, bereid door de koks van het ziekenhuis. Het restaurant is in Onder de Wiek. De kosten van de maaltijd zijn voor kinderen tot 12 jaar € 5,- en daarboven is de prijs € 7,50. Na afloop omstreeks 20.00 uur zal er een dienstenmarkt zijn, waarbij er diensten, die door de jongeren worden aangeboden, bij opbod worden verkocht door een heuse veilingmeester.

Opgeven voor de maaltijd kan op de website hervormddirksland.nl, of bel 's avonds naar 06-20989865. Het is mogelijk om alleen de dienstenmarkt te bezoeken om 20.00 uur. De jongeren hebben een eigen website www.jongerenreisdirksland.weebly.com waarop allerlei informatie over de reis te vinden is. Zo staat er ook informatie over de Valentijnsactie op de Prins Maurits op 14 februari en het benefietconcert op 9 juni in de Hervormde kerk van Dirksland m.m.v. muziekgroep Difference, een jongerenkoor en organist Martin Mans.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!