Orgelconcert Rehobôthkerk Sommelsdijk

Artikel geplaatst op: 23-1-2018

SOMMELSDIJK - Op zaterdagavond 27 januari wordt weer het halfjaarlijkse orgelconcert uitgevoerd in de Rehobôthkerk te Sommelsdijk.

De organist van deze avond is Rinus Verhage, die voor deze avond een prachtig programma samengesteld heeft passend bij de klankkleur van het 3-klaviers Van Vulpenorgel. Zo bevat het programma werken van De Lange, Händel, Boyce en Bach en het wordt afgesloten met de magistrale 1e Sonate van F. Mendelssohn, gebaseerd op het koraal "Was mein Gott will, das gescheh' allzeit". Rinus kreeg tijdens zijn middelbare schoolopleiding orgelles van Jan van Dijk. Daarna studeerde hij orgel (uitvoerend musicus), kerkmuziek en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij respectievelijk Arie Keijzer, Barend Schuurman en Jan Eelkema. Verder studeerde hij nog interpretatie bij Kees van Eersel. In 1979 was hij prijswinnaar van het internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. Naast organist te Oude-Tonge, Stellendam en Zierikzee (op het monumentale Kam en Van der Meulen orgel) is hij cantor van de Sint-Catharijne kerk te Brielle. Tevens is hij dirigent van een drietal koren die grote oratoria uitvoeren. Als orgeldocent heeft hij een bloeiende lespraktijk. In 2015 ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden en vanaf 2016 is hij een van de stadsorganisten van Zierikzee. Verder was hij op parttimebasis ook directeur van de inmiddels opgeheven Muziekschool "Goeree-Overflakkee" en is hij nu een van de managers en ook orgeldocent bij het Muziekgebouw "Goeree-Overflakkee". De avond begint om 20.00 uur. Entree € 5,-. Na afloop van het concert is er gelegenheid voor het drinken van een kopje koffie. Allen hartelijk welkom. Adres: Olympiaweg 44, 3245 DL Sommelsdijk.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!