Goeree-Overflakkee, mijn eiland!

Artikel geplaatst op: 22-1-2018

MIDDELHARNIS – 'Jong geleerd, oud gedaan', zegt het spreekwoord. Zoiets heeft ook de gemeente Goeree-Overflakkee gedacht toen ze rondom de Eilandmarketing het voortgezet onderwijs daarbij betrok. Om bij leerlingen al jong de trots op hun eigen eiland aan te wakkeren, zodat ze daar later niet graag vandaan zullen gaan en ze zelf ook het eiland zullen gaan promoten. Met dat laatste zijn sinds november jl. de leerlingen van Havo 1a en 1b van CSG Prins Maurits te Middelharnis bezig geweest binnen het vak Project.

Tekst en foto: Hans Villerius

In groepjes hebben ze gewerkt aan de opdracht presentaties te maken rond het thema 'Goeree-Overflakkee, mijn eiland!'. Daarbij zetten ze het eiland, hetzij als geheel of juist gericht op een specifieke woonkern, positief in de kijkerd. Opdat mensen van buiten het eiland het aantrekkelijk vinden om op Goeree-Overflakkee te komen wonen. Filmpjes, fotoseries, websites, Facebookpagina's, quizzen, wedstrijden, folders, van alles werd ingezet om er een mooi project van te maken. Tijdens een afsluitende happening was het aan de leerlingengroepjes om in korte tijd hun eindresultaat te presenteren. Dat gebeurde vorige week donderdag in bestuurscentrum Het Rondeel te Middelharnis. Daar bleken de leerlingen niet alleen een diversiteit aan presentaties te hebben gemaakt, maar ook werd duidelijk dat ze op deze manier goed bezig zijn geweest om op verschillende gebieden hun vaardigheden te verrijken. Sommige teams hadden zelfs tips voor de gemeente, wat er naar hun inzicht beter zou kunnen. Per presentatieronde werd telkens een winnend team aangewezen. De leerlingen dáárvan kregen een heerlijk pak speculaas cadeau, om daar 's avonds met het thuisfront heerlijk van te genieten. Goeree-Overflakkee, mijn eiland!


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!