Opening Foto-expositie Werkende Handen in Het Diekhuus

Artikel geplaatst op: 19-1-2018

MIDDELHARNIS - Zaterdag 13 januari is de opening van de foto-expositie Werkende Handen in het Diekhuus in Middelharnis verricht door Wim van Esch, Gemeentesecretaris van de Gemeente Goeree Overflakkee. De Gemeentesecretaris sprak met trots over de culturele brug die met deze expositie geslagen is tussen Amsterdam, Rotterdam en Goeree Overflakkee.

De foto's die deel uitmaken van de expositie zijn gemaakt door deelnemers aan de fotografiecursussen van Marja Bodt (www.SES-cursussen.com). Een deel van de amateurfotografen die hebben bijgedragen aan de expositie Werkende Handen wonen op Goeree Overflakkee. Dat is geen toeval want Marja Bodt verzorgt cursussen fotografie en beeldbewerking in elk van de genoemde regio's.

'Werkende Handen' is een serie van 80 foto's van werkende handen, spelende handen en de emoties die handen kunnen overbrengen en is te zien tot 26 februari.De opening werd zaterdag druk bezocht en Wim van Esch hield een toespraak waarin hij benadrukte dat Goeree Overflakkee als fotogenieke streek veel te bieden heeft. Deze expositie geeft een indruk van de huidige tijd en de snelheid van de veranderingen in het dagelijks leven. Het is waardevol om dat vast te leggen. De mogelijkheden daartoe zijn met de komst van digitale camera's en telefoons met een ingebouwde camera vele malen groter dan in het verleden.

Marja Bodt verzorgt, in samenwerking met Foto Hameeteman in Ouddorp, tegen die achtergrond cursussen voor beginners in digitale fotografie en voor gevorderde amateurfotografen om een eigen stijl te ontwikkelen. Met het werk van de creatieve groep worden geregeld exposities gehouden in culturele centra, kerken en ziekenhuizen.Marja Bodt vertelt dat zij graag met haar groep in het sociaal cultureel centrum Het Diekhuus exposeert mede door de levendigheid, positieve en respectvolle benadering die Het Diekhuus en haar bezoekers uitstraalt.

Het cursus aanbod van Marja is te vinden in de Blauwe Stapper en op haar website www.ses-cursus.com

Foto: René Fase


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!