Ds. Ron van der Spoel spreekt op Mannendag

Artikel geplaatst op: 16-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zaterdag 3 februari wordt weer de – inmiddels – traditionele Mannendag Goeree-Overflakkee gehouden. De mannen komen bijeen in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp.

Het Mannencomité Goeree-Overflakkee, dat bestaat uit mannen afkomstig uit verschillende kerken, organiseert dit jaar weer de jaarlijkse Mannendag op de eerste zaterdag van februari.Jaren geleden is men begonnen met het organiseren van een dergelijke dag. Vroeger werd die dag in de Technische School in Middelharnis gehouden en duurde een hele dag. Nu wordt deze dag alweer een aantal jaren gehouden in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente. De 'dag' duurt nu maar een uitgebreide ochtend, want tussen 12.30 en 13.30 uur is de afsluiting van de bijeenkomst met een uitgebreide lunch.

Zoals gebruikelijk op de Mannendag, is er een spreker die het thema van de dag toe zal lichten. Het thema is 'Het wonder van…' en wordt behandeld door ds. Ron van der Spoel uit Amersfoort. Van der Spoel was voorheen predikant in een PKN-gemeente in Amersfoort. Afgelopen jaar heeft hij een andere bediening gekregen. Als pionier, met steun van de missionaire organisatie IZB, zet hij gebedsposten op in Amersfoort. Het zijn locaties waar christenen samenkomen om regelmatig te bidden voor de directe omgeving waarin ze wonen – de straat, de buurt, de wijk en/of de stad. Verder is hij verbonden aan de organisatie Open Doors.

Van der Spoel heeft als zoon van een politieagent nog een tijdje in Middelharnis gewoond. Het is de bedoeling dat hij met het thema 'Het wonder van…' stilstaat bij wonderen in de Bijbel en in het dagelijks leven. Tijdens de bijeenkomst is er alle ruimte om van gedachten te wisselen met de spreker en met elkaar. Want tijdens de Mannendag is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens de koffiepauzes en tijdens de rijk voorziene lunch waarmee de dag wordt afgesloten. Naast het onderwerp wordt er op deze dag ook veel gezongen. Dit alles onder leiding van United4you.

De deuren van het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden in Ouddorp gaan om 8.45 uur open. De bezoekers worden verwelkomd met koffie en wat erbij, het programma begint om 9.30 uur. Het organiserend comité is het ook dit jaar weer gelukt om de prijs voor deelname laag te houden, hierbij heeft het comité hulp gekregen van heel veel sponsoren. De kosten zijn € 10,-, die bij aankomst moeten worden voldaan. Wel dient men zich – ook vanwege de catering – aan te melden voor deze dag. Dit kan via de site www.mcgo.nl. Hier is ook meer info te vinden over deze dag. Per e-mail aanmelden kan ook: aanmelden.mcgo@gmail.com.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!