Eerste paal voor Project Havenstadt

Artikel geplaatst op: 16-1-2018

STAD AAN 'T HARINGVLIET - De eerste paal voor project Havenstadt in Stad aan 't Haringvliet is geslagen. Daarmee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van de eerste fase, waarin 42 woningen en 8 bouwkavels gerealiseerd worden. De eerste fase is compleet uitverkocht. De verkoop van de tweede fase is recent gestart, maar gaat even snel. Op dit moment is er nog maar 40% beschikbaar.

Project Havenstadt van projectontwikkelaar Wonen op Flakkee heeft landelijke aandacht met haar deelauto-project en energieambities. De aantrekkelijk geprijsde woningen, ten opzichte van de nabijgelegen grote steden, trekken ook veel kopers van buiten het eiland Goeree-Overflakkee. Bewoners van deze woonwijk delen met elkaar straks twee volledig elektrische BMW i3's, waarmee ze gezamenlijk een directe bijdrage leveren aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot. Financieel heeft dit ook voordelen, aangezien er alleen betaald wordt voor gebruik en een tweede auto voor de deur zo goed als overbodig wordt. Wonen op Flakkee trekt in het deelauto-project samen op met BMW dealer F. Breeman.

Daarnaast worden de bewoners buren van de meest innovatieve woning van Nederland. Op initiatief van Wonen op Flakkee en Bouwonderneming Stout, is er met inmiddels circa 22 partners nagedacht over hoe wonen er in de toekomst uit zal gaan zien. Alle kennis en expertise komt samen in één woning. Één woning waar straks de meest vooruitstrevende innovaties zullen leiden tot hoogstaand comfort en een ultieme woonbeleving. De woning zal toegankelijk zijn voor bezoekers en dienen als kenniscentrum voor de bouw. Dit sluit naadloos aan bij de ambitie van 'energy island' Goeree-Overflakkee en provincie Zuid-Holland als het gaat om energietransitie.Meer info: www.havenstadt.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!