Zorgwoning als uniek concept door Zorgbouw ZuidWest

Artikel geplaatst op: 16-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zorgbouw ZuidWest uit het Zeeuwse Nieuwerkerk heeft een nieuw concept ontwikkeld voor een snelle realisering van een mantelzorgwoning. Via maatwerk wordt de bouw aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

Door: Adri van der Laan

Arjan Bom van BomBouw en Izak van Klinken van Van Klinken Afbouw zijn twee zelfstandige bouwvakkers die al geruime tijd nauw samen werken. Toen bleek dat er een grote behoefte kwam aan mantelzorgwoningen, hebben ze de samenwerking verstevigd en Zorgbouw ZuidWest opgericht. Onder deze naam hebben ze al verschillende mantelzorgwoningen gerealiseerd. Arjan legt uit dat mantelzorg steeds belangrijker wordt en dat dit ook vanwege de kosten door de overheid wordt gestimuleerd. Het afgelopen jaar heeft het kabinet de vergunningseis laten vervallen voor dergelijke woningen in de tuin. Er is veel vraag naar de Zorgbouw ZuidWest te bouwen woningen. Arjan Bom legt uit dat het bedrijf al verschillende woningen in de regio heeft gerealiseerd. Doorgaans gaat het om woningen voor hulpbehoevende senioren of gehandicapten. De woning wordt dan in de tuin van één van de kinderen geplaatst of bij één van de andere mantelzorgers.

Betaalbaar en op maat

Het unieke van deze woningen is dat ze betaalbaar zijn en op maat worden gemaakt. Hierdoor kunnen woningen gerealiseerd worden die volledig aan de wensen van de gebruikers en aan de ruimte die ervoor beschikbaar is kunnen worden aangepast.

De woning is doorgaans voorzien van een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer. Natuurlijk is alles gelijkvloers en rolstoelvriendelijk.

De bouwtijd is ongeveer zes weken. De woning is dan aangesloten op de nutsvoorzieningen en op de riolering en wordt 'schoon' opgeleverd. De bewoners kunnen dan direct met de inrichting beginnen. De bouwers leggen uit dat de woning uit - goed geïsoleerde en onderhoudsvrije - delen wordt opgebouwd. Deze delen worden op een zodanige manier gemonteerd, dat ze eenvoudig gedemonteerd kunnen worden. Izak geeft aan dat Zorgbouw ZuidWest met een terugkoopregeling werkt. Als de woning niet meer nodig is, kan deze weer worden teruggekocht en de delen kunnen weer opnieuw worden gebruikt.

Behoefte

De mensen van Zorgbouw ZuidWest weten dat de behoefte aan een mantelzorgwoning door de vergrijzing van de samenleving en de steeds meer toenemende kosten van de gezondheidszorg, steeds groter wordt. Met een mantelzorgwoning kunnen naasten langer voor ouderen of gehandicapten blijven zorgen. Voor de mantelzorger is het een uitkomst, omdat men niet steeds meer enkele keren per dag naar bijvoorbeeld vader of moeder moet om zorg te verlenen. Maar ook voor de bewoners van de mantelzorgwoning heeft het voordeel, want meestal kunnen ze langer in een vertrouwde omgeving dichtbij hun kinderen blijven wonen en de kleinkinderen komen vaker op bezoek.

Wie meer informatie wil over deze mantelzorgwoningen, kan terecht op de website www.zorgbouwzuidwest.nl of info@zorgbouwzuidwest.nl. Telefonisch: Arjan Bom, 06 - 22 19 68 24 of Izak van Klinken, 06 - 10 71 02 26.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!