Mee met de Esselink Groep? De Mont Ventoux bedwingen voor het goede doel!

Artikel geplaatst op: 12-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Na vijf jaar deelgenomen te hebben aan de actie Loop/Fiets voor een Huis, die Woord en Daad samen met Wereldfoundation organiseerde, staat de Esselink Groep dit jaar voor een nieuwe sportieve uitdaging. En niet alleen werknemers van Esselink en bijbehorende Gamma-vestigingen zijn welkom om zich voor die uitdaging klaar te maken, ook anderen die daarvoor willen gaan worden uitgenodigd zich aan te melden. In dit artikel alvast wat info, vooruitlopend op een informatieavond die er binnenkort over wordt gehouden.

Door Hans Villerius

Het was vorig jaar de vijfde en daarmee de laatste keer dat de actie Loop/Fiets voor een Huis werd gehouden, met als goede doel in Bangladesh met behulp van microkredieten huizen te bouwen die daar de overvloedige regenval en overstromingen kunnen doorstaan. De Esselink Groep was steevast van de partij als hiervoor in Valloire, in de Franse Alpen, een topprestatie geleverd moest worden: lopend of fietsend de 2645 meter hoge berg Galibier bedwingen, meteen minimaal € 1000 per deelnemer meebrengend. De Esselink Groep onderscheidde zich daarbij graag door recordbedragen mee te nemen. Het was voor de groep al traditie aan het worden jaarlijks aan deze actie mee te doen.De vraag was dan ook: wát als na vijf jaar de actie Fiets/Loop voor een Huis van Wereldfoundation en Woord en Daad ophoudt te bestaan? Doet de Esselink Groep dan ineens niks meer op dit gebied? De vraag stellen, was 'm eigenlijk meteen ook beantwoorden, want het enthousiasme van de groep straalde er telkens weer vanaf en de passie waarmee de deelnemers ervoor gingen is veel te groot om nu voortaan stil te gaan zitten. Er moest een alternatief komen om aan mee te doen. En dat werd gevonden: het evenement 'Sport for Others', georganiseerd door Woord en Daad, samen met VakanZ. Een vergelijkbare actie, weer in de nazomer, ook in de Franse Alpen, alleen nu een stuk zuidwestelijker gelegen. Ook hier gaat het, hetzij fietsend hetzij lopend, om het bedwingen van een berg: nu de van de Tour de France beroemde Mont Ventoux. Met z'n top van 1912 meter weliswaar minder hoog dan de Galibier, niettemin een minstens zo grote uitdaging om die top te halen. En de Esselink Groep gaat er zich al weer op voorbereiden. Zaterdag 22 september 2018 is het zo ver en de eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen.

Kindslaven

En natuurlijk is de actie weer voor het goede doel: ditmaal kindslaven in Ethiopië, in de Filippijnen en in Haïti aan een goede toekomst helpen. Slavernij klinkt als iets uit een ver verleden, maar wereldwijd leven er nog steeds 40 miljoen mensen in slavernij. Een op de vier daarvan is kind. Voor ouders op het Haïtiaanse platteland is het immers elke dag een worsteling. Vaak is er nauwelijks genoeg eten voor het hele gezin. Geld om aan kleding of school te besteden is er al helemaal niet. Daarom besluiten veel ouders een of meerdere kinderen weg te geven of te verkopen aan een rijker gezin in de stad. Het is gebruikelijk dat rijkere Haïtiaanse families een hulp in de huishouding, een 'Restavek' hebben. Plattelandsouders geloven daadwerkelijk dat hun kinderen als 'Restavek' een betere toekomst krijgen. Maar niets is minder waar. In de praktijk worden deze kinderen als slaaf behandeld: ze mogen niet naar school en worden geïsoleerd, uitgebuit en misbruikt. Woord en Daad vindt dat ieder kind een veilig thuis moet hebben en de kans moet krijgen om naar school te gaan. Samen met de Haïtiaanse organisatie Restaveks Freedom zet Woord en Daad zich in om Restaveks te bevrijden uit slavernij en ze een veilige plek te geven waar ze, met psychische hulp, het verleden achter zich kunnen laten en ze weer kunnen dromen van een nieuwe, hoopvolle toekomst. Daarvoor werkt Woord en Daad er ook aan dat er voor de jongeren daar voldoende scholing en banen zijn, aansluitend bij de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Hébben jongeren eenmaal een zelfstandig bestaan opgebouwd, dan zijn ze in staat om in hun land ook anderen de kans te bieden die ze zelf kregen. Net als bij de actie Fiets/Loop voor een Huis moeten deelnemers aan Sport for Others ook voor dit goede doel ieder minimaal € 1.000 sponsorgeld meebrengen naar de Mont Ventoux.

Informatieavond

Woensdagavond 31 januari aanstaande is er een informatieavond, waar iedere belangstellende die wellicht mee wil doen welkom is. Vanzelf zijn dat degenen die al eerder meededen, maar om de gelederen verder te versterken én de opbrengst weer groter te laten zijn dan de € 86.000 die de 42 deelnemers vorig jaar bijeenbrachten, zijn anderen vanzelf ook welkom. De avond wordt gehouden in het Multicenter bij Bouwcenter Esselink, Industrieweg 35 te Middelharnis en begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is er inloop. Om organisatorische reden wordt het op prijs gesteld wanneer belangstellenden even laten weten dat ze die avond aanwezig willen zijn. Dat kan door een mailtje te sturen naar cvolders@esselink.nl. En wie alvast meer wil weten, kan kijken op website sportforothers.com of bellen naar T.C. van Dieren, telefoon 0187 483537 of 06 51159323.


Eerdere berichten

Cursus Eerste Hulp bij Psychische Problemen

13-7-2018

REGIO - Als iemand zijn vinger snijdt of zijn hoofd stoot, pak je de EHBO-koffer. Maar wat als je geliefde of buurman ee...

Historische boerderijen en de cultuur van het landschap rondom Ouddorp

13-7-2018

OUDDORP - Op donderdag 26 juli is er in de Overkant een presentatie door boerderijen kenner Gerbrand Hoek met uitleg ove...

Vaartocht Beleef Tiengemeten vanaf het water

13-7-2018

TIENGEMETEN - Zaterdag 21 juli en zaterdag 11 augustus vaart salonboot De Heicondias weer rondom Tiengemeten, wat voor e...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!