Culturele Raad: Straatbeeld aangetast door afvalcontainers

Artikel geplaatst op: 10-1-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Door de lange periode die er in deze fase van december / januari ligt tussen de raadsvergaderingen komen ingezonden stukken flink gedateerd op de agendalijst. Zoals de brief van de Culturele Raad Goeree-Overflakkee van november 2017, over het item Ontsiering historische en karakteristieke panden door afvalcontainers. De Culturele Raad onderschrijft de zorg van de gemeente voor het milieu en de aandacht voor duurzaamheid maar met de recente invoering van de (extra) blauwe papiercontainers ontstaan er op diverse locaties in de gemeente ontsierende straatbeelden.

Door Jaap Ruizeveld

Voor de inmiddels drie containers moet plaats worden gevonden, maar die is op eigen terrein niet altijd aanwezig. Het gevolg is dat mensen één of meerdere containers permanent in de openbare ruimte zetten. Dit geldt beslist niet alleen in de kernen Sommelsdijk en Goedereede, schrijft de Culturele Raad. Daardoor blijft het historische beeld niet puur en niet onaangetast.

De Culturele Raad geeft het gemeentebestuur de suggestie de locaties waar deze bezwaren zich het hardst laten gelden in kaart te brengen en in de omgeving van die locaties bijvoorbeeld ondergrondse afvalcontainers te plaatsen. De afvalcontainers per huishouden kunnen dan ingenomen worden, zodat het historisch aanzien van de zorgvuldig geconserveerde kernen in ere wordt hersteld.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!