'Opgeknapte Melishof is fantastische prestatie van jullie zelf'

Artikel geplaatst op: 5-1-2018

MELISSANT – In Melissant houden ze van combineren. Daarom hebben de dorpsraad, de Oranjevereniging, Stichting De Melishof en de Activiteitencommissie de krachten gebundeld. En daarom was de nieuwjaarsreceptie voor het dorp tevens hét moment om de flink opgeknapte Melishof officieel te heropenen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Die eer viel Peter Feller te beurt, de kernwethouder van Melissant. Feller deelde complimenten uit voor het werk dat is verzet om De Melishof een nieuw, fris en uitnodigend uiterlijk te geven. "Het gebouw is schitterend opgeknapt", aldus de wethouder. "De eerste fase zit erop. Het was een lang traject en er is jaren nagedacht en met allerlei partijen gesproken, met uiteindelijk dit resultaat. Dat is een fantastische presentatie. Echt van jullie zelf. Een pluim voor het bestuur van De Melishof, de vrijwilligers die hier veel werk hebben verzet en de gemeenschap van Melissant."

Huiskamer van Melissant

Volgens Feller kwam er veel bij kijken om het pand een metamorfose te laten ondergaan. En dat geldt ook voor het beheer en het organiseren en begeleiden van alle activiteiten in De Melishof. "Er is heel veel voor nodig om dit gebouw de huiskamer van Melissant te laten zijn."Daarom riep hij de bewoners van het dorp op om nog meer de handen uit de mouwen te steken. "De Melishof is immers voor en door de inwoners van Melissant", aldus de wethouder. "Met verbinding en saamhorigheid zit het hier wel goed. Melissant is een voorbeeld voor Goeree-Overflakkee als het gaat om het met elkaar leuk en leefbaar te houden."In de eerste fase zijn onder meer de vloeren en plafonds van De Melishof vervangen. Er is een aantrekkelijke open hal gecreëerd met een bar en het gebouw is uitgerust met een nieuwe keuken. In de tweede fase wordt de grote zaal onder handen genomen. Dat zal in januari en februari plaatsvinden. Eerder, op 10 januari, komen er achttien zonnepanelen op het dak van De Melishof. Op 17 februari staat de eerste toneeluitvoering op het programma.Désirée van Loon, voorzitter van het Melishof-bestuur: "Op naar 2018!" Dan is niet alleen de geplande afronding van de restauratie, maar krijgt ook de samenwerking van verenigingen en stichtingen in Melissant een impuls met de mogelijke aansluiting van de plaatselijke voetbalclub. Combineren, ook daarmee is het geitendorp een voorbeeld.

Opbrengst Ambulancewens

Tijdens de decemberactiviteiten in Melissant is geld ingezameld voor Stichting Ambulancewens. De opbrengst is 481,01 euro. Vorig jaar zamelden de organisatoren lego en ander speelgoed in voor de kinderafdeling van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Volgend jaar staat weer een ander goed doel centraal.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!