'Fijn, er is weer een bloemenwinkel in Dirksland'

Artikel geplaatst op: 2-1-2018

DIRKSLAND – Er was al een Kelluf in de Voorstraat van Dirksland, een kapsalon, en nu is bloemenwinkel Leutug erbij gekomen. "We zochten een Flakkeese naam, iets leutigs", zegt Carline van Os een kleine maand na de opening van haar winkel. "Het werd Leutug, voor in je huis."

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Carline van Os loopt al vele jaren rond in de wereld van bloemen en planten. Als stagiaire begon ze bij bloemenwinkel Marieke in Dirksland. En op die plek is ze sinds 1 december 2017 weer te vinden. Nu met haar eigen zaak. "De cirkel is rond", zegt Carline.

Ze had, ook nadat ze bij Marieke vertrokken was, altijd contact gehouden met haar eerste werkgever. Toen ze een keer een bakkie zaten te drinken, kwam het idee op om de leegkomende winkelruimte aan de Voorstraat 56 te gebruiken voor een eigen bloemenwinkel. Het idee kreeg concrete vormen en Leutug kwam snel ter wereld.

"We verkopen bloemen en planten, maar ook woonaccessoires, brocante en cadeautjes. Allemaal voor elke beurs", vertelt Carline, die speciale aandacht vraagt voor de geboortecadeautjes die in een hoekje van haar sfeervolle zaak staan uitgestald. "En niet te vergeten: bruids- en rouwwerk en plantenbakken. Net als de boeketten zelf gemaakt. Ik vind het gewoon leutig om te doen. Hier kan ik mijn creativiteit kwijt."

Alles zelf maken is een sterk punt van Leutug. Carline voegt daar nog een paar sterke punten aan toe: "We hebben een gezellige, klantgerichte winkel. Vriendelijkheid vinden we belangrijk, we nemen voor iedereen de tijd. Klanten zijn geen nummers bij Leutug." Carline is van plan om in de loop van 2018 te beginnen met workshops bloemschikken en paas- en kerststukjes maken. Een bezigheid waarmee ze in het verleden ook in het Wijkcentrum in Middelharnis aan de weg timmerde, tot groot genoegen van de talrijke deelnemers.

Leutug is nu enkele weken open. De start was goed. "Boven verwachting", zegt Carline. "We hebben veel aanloop en veel positieve reacties. Wat je regelmatig hoort is: fijn, er is weer een bloemenwinkel in Dirksland." Voor trouwe klanten heeft Leutug een stempelkaart. Er zijn bij de nieuwe zaak ook cadeaubonnen te koop.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!