Kika Nieuwjaarsduik 2.0 in Middelharnis

Artikel geplaatst op: 27-12-2017

MIDDELHARNIS – Op nieuwjaarsdag is er voor de tweede keer een Nieuwjaarsduik bij het Havenhoofd van Middelharnis, de opbrengst is voor Kika. De initiatiefnemers zijn William de Leeuw van cafetaria 't Hoad en Kees Witte van KiKa Goeree Overflakkee: "Ons motto is Een koud lijf, maar een warm hart."

"De eerste keer, op nieuwjaarsdag 2017, hoopten we op 25 deelnemers, dat waren er uiteindelijk 50. Dit jaar hopen we op nog meer deelnemers. Deelnemers kunnen naast het strandje parkeren en krijgen met dank aan Unox een gratis kop warme erwtensoep. De duik start om klokslag 14.00 uur, vanaf 12.00 uur kan men inschrijven in de cafetaria. Vooraf is er een korte warming-up verzorgd door Jacques van Roosmalen van sportschool Budokai Sensi, het startschot wordt gegeven door een bekende Flakkeeënaar, wie dat is blijft nog even geheim.

William de Leeuw organiseert in samenwerking met Kees Witte de ambassadeur van KiKa op het eiland meerdere keren per jaar activiteiten voor Kika op 't Havenhoofd in Middelharnis, zoals de jaarlijkse KiKa-dag waarbij de gehele dagomzet van de cafetaria wordt gedoneerd aan KiKa. Bij de Kids Obstacle Run die dit jaar ook voor het eerst werd georganiseerd door KiKa draagt de cafetaria samen met veel andere sponsors ook een steentje bij, vertelt William de Leeuw. William en Kees werken aan nog een paar andere leuke activiteiten die ze in 2018 willen organiseren.

Waarom moeten mensen meedoen? "Het is een leuke manier om het nieuwe jaar te beginnen. In 2017 heb ik zelf ook meegedaan en het is een toffe ervaring." Deelname kost 5 euro per persoon, de opbrengst is volledig bestemd voor Kika. Er zijn omkleedruimtes en sanitaire voorzieningen aanwezig. Duikgroep 84 en Becare staan garant voor de veiligheid van de deelnemers. William: "We hopen op veel mensen die op 1 januari het Haringvliet in duiken, de Nieuwjaarsduik in Middelharnis moet een traditie worden." (De foto is van de Nieuwjaarsduik in Scheveningen)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!