PM-leerlingen geven weer praktische invulling aan Kerst

Artikel geplaatst op: 23-12-2017

MIDDELHARNIS – Ook dit jaar gaven leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits in Middelharnis hun kerstviering een extra dimensie. Ze stonden vrijdag 22 december niet alleen stil bij de Boodschap van Kerst, op school, maar voegden ook de daad bij het Woord door gericht te zijn op de medemens buiten school en daar werd op verschillende manieren uiting aan gegeven.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Zo zijn de leerlingen van Havo 1 op de laatste ochtend vóór de kerstvakantie op bezoek geweest in Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk. Voor een grote groep bewoners verzorgde een groepje leerlingen een muzikaal optreden. Zowel vocaal als instrumentaal werd een kerstprogramma afgewerkt waarvan de bewoners merkbaar genoten. Heel vel bewoners waren er voor van hun kamers of woongroep naar de centrale hal gekomen of werden er naartoe gebracht. En sommigen van hen die al lange tijd niet meer spreken, bleken toch weer te kunnen zingen, de bekende aloude kerstliederen die ze misschien tachtig jaar geleden al geleerd hadden. Stille Nacht…, Ere zij God...Maar daar bleef 't niet bij. De leerlingen hadden die morgen op school ook kaartenhouders gemaakt met daarin een zelfgemaakte kaart gestoken en een mooie tekst en wens erop. Alle bewoners kregen van de leerlingen zo'n fraaie creatie in handen gestopt. Zichtbaar verguld gingen veel bewoners ermee naar hun kamers terug.Ook de leerlingen van Havo 2 zetten zich in om een praktische invulling te geven aan Kerst. Zij stelden pakketten samen voor Voedselbank Goeree-Overflakkee. Vrijdagmorgen zijn ze eropuit gegaan, de school uit, de wijk in en deurtje aan deurtje belden ze aan met de vraag of mensen misschien iets af wilden staan voor diegenen in de samenleving die het met heel wat minder moeten doen. Ook in supermarkten zijn ze geweest om allerlei producten te bemachtigen en hun moeite is zeker niet voor niets geweest. Na een uur kon een prachtige hoeveelheid houdbare producten, verzorgingsproducten, enz., worden binnengebracht, die later op de dag door de Voedselbank werd opgehaald.Voor de leerlingen vormde deze morgen een mooie afsluiting van de schoolperiode voor Kerst, want erna mochten ze naar huis en hadden ze vakantie.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!