none

Kerkpaden mogen niet verloren gaan

Artikel geplaatst op: 21-12-2017

OUDDORP - Voorafgegaan door een stevige hagelbui en informatieve welkomstwoorden van Hans Klijn namens Ouddorp Natuur-lijk, gingen zaterdagmorgen enkele tientallen wandelaars richting de nog bestaande Ouddorpse kerkpaden. Het was verzamelen bij het voormalige Raad-en Polderhuis om over Kleistee, deel Klarebeeksepad, Mannenpad en langs de Goudsmiene de 5 kilometertocht af te ronden. De organisatie had zelfs de steun van EHBO-vrijwilligers, terwijl ook raadsleden van CDA (Pijl) en SGP (Breederveld) hun opwachting maakten.

Door Jaap Ruizeveld

Klijn herhaalde nog eens de beweegredenen van de organisatie. "Behoud van identiteit en cultuurhistorische waarden. Daar passen kerkpaden volledig in. Wij streven er naar om in goed overleg met plaatselijke landbouwers en aanwonenden, in afstemming met de overheid, te komen tot afspraken over herstel en toekomstige gebruiksmogelijkheden van zoveel mogelijk kerkpaden". Hij schetste de procedures die Natuur-lijk Ouddorp heeft ingezet en gaf informatie over recente contacten met de gemeente Goeree-Overflakkee.

Archief

De lokale overheid duikt in het archief om eventuele vastgelegde afspraken te kunnen nagaan. Daarbij richt het zich dan ook op de juridische aspecten die bij overeenkomsten aan de orde zijn geweest. Na deze mededelingen van Klijn gingen de deelnemers - onder begeleiding - naar de zo karakteristieke kerkpaden in de badplaats. Aandacht voor recreatie is prima, maar we laten deze beeldbepalende paden in ons landschap niet verloren gaan", stelde één van de deelnemers strijdlustig. En nog een kreet: "Als Dirk Pijl de 5 kilometer kan lopen, dan halen we allemaal de eindstreep".


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!