Tweede Kerstdag: Kerstcarillonspel vanuit Goereese toren

Artikel geplaatst op: 21-12-2017

GOEDEREEDE - In Eilanden-Nieuws van woensdag 20 december stond niet vermeld dat het Kerstcarillonspel op Tweede Kerstdag wordt gehouden. Bij deze is dat rechtgezet. Hieronder volgt het bericht:

Stadsbeiaardier Jan Bezuijen is 39 jaar stadsbeiaardier. Hij organiseert ook dit jaar kerstmuziek vanaf de toren van Goedereede, samen met een koperensemble, dat bestaat uit vier trompetten en twee trombones. Aan Eef Mastenbroek de eer om de aanvang van het concert in te luiden met de grote Maria-klok, exact om 12.00 uur. Na het luiden van de klok starten de koperblazers met Benedictus van Anton Bruckner en Komt allen te samen. Een kleine greep uit het repertoire van deze editie: Wachet auf, ruft uns de Stimme van J.S. Bach, We wish you A Marry Christmas, Stille Nacht en O Kindeke Klein. Traditiegetrouw sluiten de muzikanten af met een bewerking van Jan Bezuijen, Ere zij God.

Wilt u even de benen strekken? Kom dan rustig kijken naar het prachtige uitzicht vanaf de toren. Tijdens het concert is er vrij toegang tot de toren. Op de tweede zolder bespeelt Jan Bezuijen het klavier, terwijl de koperblazers zich op de derde zolder bevinden tussen alle klokken. "Het is een ware belevenis om tussen de klokken te lopen en kennis te maken met het krachtige carillon", aldus Jan Bezuijen.28 december is er weer de jaarlijkse 'Open Toren' van 19.00 tot 20.30 uur.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!