Einde kinderboerderij Oude-Tonge

Artikel geplaatst op: 20-12-2017

OUDE-TONGE – Het is veel mensen, die in de buurt wonen of die er voorbij reden, wellicht al opgevallen: de dieren van de kinderboerderij zijn verdwenen en de hokken zijn afgebroken. De Stichting is inmiddels ontbonden. Het voormalig bestuur wil graag een korte toelichting geven.

De Stichting Kinderboerderij Oude-Tonge is per 7 december opgeheven. De heer en mevrouw Kats en hun dochter Sylvia hebben ruim twaalf jaar met veel plezier en inzet het beheer over de kinderboerderij uitgevoerd. Echter de gezondheid van de beheerders stond het niet langer toe om de dagelijks terugkerende werkzaamheden uit te voeren. Een dag overslaan kan immers niet, want de dieren moeten iedere dag worden gevoerd.Het bestuur heeft een jaar lang alles op alles gezet om een opvolger te vinden, maar is daar helaas niet in geslaagd en daarom is besloten de Stichting te ontbinden. De gemeente is geïnformeerd en het terrein zal schoon worden opgeleverd. Zeker ook met het oog op Oud en Nieuw. De dieren hebben inmiddels allemaal een nieuw onderkomen gekregen.De Stichting betreurt het zeer dat de kinderboerderij uit het dorpsbeeld is verdwenen. Vele mensen, jong en oud, hebben jarenlang kunnen genieten van de dieren en van een gezellig praatje op de kinderboerderij.Het bestuur wil dan ook alle sponsoren, donateurs en bezoekers hartelijk danken voor hun jarenlange steun, maar een speciaal woord van dank is er voor de voormalig beheerders John, Sonja en Sylvia Kats voor hun enorme inzet.


Eerdere berichten

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Dierenliefhebbers gezocht die ouderen laten genieten van 'liefde op po

19-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - ZorgDier Nederland is een goede doelen organisatie, die zoveel mogelijk mensen toegang wil bieden t...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!