Frans Melaard gaat met pensioen…

Artikel geplaatst op: 20-12-2017

MIDDELHARNIS - Bij Melaard Parket gaat er volgend jaar wat veranderen. Frans Melaard draagt het stokje over aan de volgende generatie.

Samen met z'n vrouw, is Frans Melaard 28 jaar geleden in Stad aan 't Haringvliet gestart met een éénmanszaak, die aanvankelijk alleen maar vloeren renoveerde. Al snel na het starten van deze onderneming kwam er ook de verkoop van nieuwe parketvloeren en laminaat bij. Na zeven jaar is zijn zoon, Arco, erbij gekomen. In de tijd die volgde is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in alles wat te maken heeft met houten vloeren, laminaat en pvc.

Na negen jaar op Stad te hebben gezeten, is het bedrijf verhuisd naar de Nieuwstraat 56 in Middelharnis. Een knus winkelpandje, onder aan 'D'n Diek', waar Frans met heel veel plezier zijn werk uitoefende. Hier heeft hij veertien jaar succesvol gezeten. De eerste jaren was hij nog volop op de vloer te vinden, maar naarmate de jaren vorderden, ging hij alsmaar meer zich bezighouden met het sociale aspect van het bedrijf. Mensen ontvangen in de showroom en het opmeten bij de mensen thuis. Het legwerk werd in die tijd verzorgt door Arco en René, de schoonzoon van Frans, die door toenemende drukte zich ook had aangesloten bij het familiebedrijf. In de jaren die volgden is het bedrijf gegroeid en bestaat het bedrijf nu uit 6 personen.

In 2012 is het bedrijf verhuisd naar het Beneden Zandpad 170, omdat het gewoonweg te klein was geworden om de vele vloeren te laten zien die op de markt verkrijgbaar waren. Op deze locatie is Melaard Parket nog steeds te vinden. Hier mocht hij nog zes mooie jaren beleven. De laatste jaren is hij al mondjesmaat wat minder gaan werken, maar vanaf volgend jaar is het dan eindelijk echt zover dat hij van zijn welverdiende pensioen mag gaan genieten.

Afgelopen 10 november mocht hij de leeftijd van 65 jaar bereiken en nu is de tijd gekomen om het stokje door te geven aan de volgende generatie. A.s. vrijdag 22 december zal zijn laatste officiële werkdag zijn, maar of hij daarna niet meer te zien is in de showroom, dat kan hij nog niet zeggen. "Als mijn zoon om 't hand zit, dan ben ik altijd bereid om een handje te helpen," aldus Frans.

Melaard Parket is tijdens de kerstvakantie van 23 december t/m 2 januari gesloten. Vanaf 3 januari is Melaard Parket weer geopend.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!