Nieuwe praktijk op Goeree-Overflakkee: Gutta Spei Psychische hulpverlening vanuit Bijbels perspectief

Artikel geplaatst op: 20-12-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Wie rondloopt met stress, angstig is, het gevoel dat alles te veel is of tegen problemen aanloopt op het werk, in het gezin of andere relaties kan nu ook aankloppen bij Gutta Spei. Gutta Spei is Latijn voor Druppel van Hoop.

Door Kees van Rixoort

Gutta Spei is een christelijke coaching- en counselingpraktijk, opgezet door Leo Pronk, Lianne Kooijman en Ellen Oosterhuis. Ze hebben alle drie een werkverleden binnen de zorg en hulpverlening. Iets wat ze zichzelf vaak afvroegen was hoe hun geloofsovertuiging van invloed was op hun manier van werken. Bestaat er neutrale hulpverlening? Kan het perspectief dat de Bijbel biedt op het leven van alledag ook van invloed zijn in ons werk? In hun zoektocht kwamen ze elkaar tegen. "Het was erg bijzonder hoeveel onze visie overeenkwam, zonder dat we dit met elkaar besproken hadden."

"Er is geen twijfel mogelijk dat we door de gebrokenheid van de schepping veel moeiten ervaren en worstelen met emoties en vastlopende denkpatronen. We gaan ervan uit dat dit vaak te maken heeft met de motivatie van ons hart, al kan een fysieke component ook meespelen. Christelijke coaching en counseling probeert op zoek te gaan naar die motivaties van ons hart, om van daaruit verandering en groei te stimuleren, wat impact zal hebben op onze emoties, gedachten en gedrag. Het is waar dat de Bijbel ons hoop kan bieden, maar hoewel we dat vaak wel weten, lijkt het allemaal vaak te simplistisch. Hoe de Bijbel dan toch tot ons spreekt in onze moeite en verdriet, zonder dat het een goedkope oplossing lijkt, is een uitdaging die wij op een integere en tactvolle manier willen aangaan."

Hoop bieden

Wat betekent christelijke coaching en counseling bij Gutta Spei eigenlijk? Dat blijkt uit de visie die de nieuwe hulpverleningspraktijk hanteert: "We geloven dat de Bijbel meer is dan een boek vol feiten. De waarheid van de Bijbel is ervoor bedoeld om verschil te maken in ons leven.

Het logo, dat een anker van hoop en een kruis toont, dat zichtbaar is door een druppel, weerspiegelt nieuwe hoop. We hebben druppels levend water nodig om meer zicht te krijgen op die hoop. Dat is het perspectief waarmee we op een deskundige en betrokken manier naar de problemen en moeiten in ons leven willen kijken. Vandaar de naam Gutta Spei."

De drie van Gutta Spei hebben verschillende professionele achtergronden en vullen elkaar dus aan. Ze werken op verschillende locaties, Middelharnis en Nieuwe-Tonge. Meer informatie – ook over onder meer groeps-en bedrijfs-coaching en pastorale ondersteuning - is te vinden op www.guttaspei.nl.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!