Buurtbewoners trakteren ouderen op heerlijke kerstmaaltijd

Artikel geplaatst op: 16-12-2017

MIDDELHARNIS – Het is al een beetje traditie aan het worden aan het Rubensplein in Middelharnis: tegen het einde van het jaar zorgen de buurtbewoners ervoor dat de ouderen die er in het seniorenappartementencomplex wonen een aardigheidje krijgen, om er blijk van te geven dat de jongere gezinnen in de wijk ook aan de ouderen denken. Al een paar jaar gebeurde dit door deurtje aan deurtje aan te bellen en de oudere bewoners te verrassen met een smakelijk presentje. Ditmaal kregen de ouderen een kerstmaaltijd aangeboden, in het nabijgelegen Dienstencentrum.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Het was vier jaar geleden het idee van één van de bewoonsters van het Rubensplein, Astrid Bliek, om de oudere medemens rond de feestdagen met een presentje te verrassen. Het voorstel werd in de buurt meteen breed gedragen. Er werd een team gevormd dat in de wijk voor dit doel geld inzamelde. En zo werd deze actie al drie keer een heus succes. Natuurlijk laat je iets dat zo gewaardeerd wordt niet overgaan. Daarom werden ook dit jaar de koppen weer bij elkaar gestoken, in de aanloop naar Kerst. Alleen wilde Astrid nu iets anders organiseren. Met elkaar bedacht het 'Rubensteam' dat een kerstmaaltijd in het Dienstencentrum mooi zou zijn. En zo gebeurde ook, afgelopen zaterdag tussenmiddag tussen twaalf en twee uur. Daags ervoor werd alles thuis al klaargemaakt en bereid, zodat het in het Dienstencentrum alleen nog opgewarmd hoefde te worden. Daar lieten zo'n dertig senioren, zittend aan een langgerekte sfeervol gedekte tafel, zich culinair verrassen met een uitstekend verzorgd tweegangendiner, met als hoofdgerecht stoofpeertjes, spruitjes met bacon, ronde aardappelkroketjes en rollade, en ijs als dessert. En toch nog een doosje met lekkers om mee naar huis te nemen. Vrijwel alle bewoners uit de buurt rond het Rubensplein, inclusief het Dienstencentrum, deden mee om de actie weer mogelijk te maken. Wat waren de ouderen er weer aangenaam door verrast. En Astrid met 'haar' team vindt het fantastisch om dit te organiseren. "Er voor elkaar zijn, iets voor een ander doen, behulpzaam zijn en zorg voor de naaste hebben. Erop letten dat alles goed gaat in de buurt, zeker ook met het oog op de ouderen", legt ze uit. "Ik doe 't echt vanuit m'n hart!"


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!