2500 appeltaarteters op Goeree-Overflakkee

Artikel geplaatst op: 15-12-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Het was voor het vierde jaar dat op Goeree-Overflakkee de actie 'Heel Goeree-Overflakkee Bakt' werd gehouden. En weer met een prachtig resultaat: met 246 gebakken en ingeleverde appeltaarten is de taartenbakactie nóg succesvoller dan vorig jaar. De initiatiefnemers Adviesgroep De Vogel en Albert Heijn De Berg zijn er dan ook reuze-enthousiast over.

Tekst en foto: Hans Villerius

De opzet van de actie 'Heel Goeree-Overflakkee Bakt' is gebaseerd op het thema 'Zorgen voor elkaar'. Met die gedachte als achtergrond worden aan 't eind van het jaar de inwoners van Goeree-Overflakkee uitgenodigd om appeltaarten te bakken en deze in te leveren bij één van de kantoren van Adviesgroep De Vogel. Die zorgt er vervolgens voor dat het lekkers terecht komt bij waar de actie uiteindelijk voor bedoeld is: de bewoners van de woonzorgcomplexen en van de gezinsvervangende huizen op het eiland. Bovendien konden ook nu weer mensen appeltaarten bakken en afleveren bij ouderen die niet in zorginstellingen wonen maar die ze zelf kennen en ook zo'n lekkere taart gunnen. Zo werden in totaal zo'n kleine tweehonderd appeltaarten ingeleverd bij De Vogel en bijna vijftig taarten werden door thuisbakkers zelf bij mensen bezorgd.

Zorgen voor elkaar

Zorgen voor elkaar door gezamenlijk iets leuks te doen, en de ouderen in het zonnetje zetten, daar gaat het dus om. Daarnaast werden de deelnemers uitgenodigd om foto's van hun bakactiviteiten te delen op de sociale media, waaraan ook een prijs wordt verbonden.De actie werd vier jaar geleden gelanceerd door Adviesgroep De Vogel. Die is aan 't eind van het jaar druk bezig met het vergelijken van zorgverzekeringen, om voor klanten te zoeken naar de best passende zorgverzekeraar, op basis van prijs en kwaliteit. Vanuit díe aandacht voor de zorg ontstond toen bij De Vogel het idee van de taartenbakactie. Een idee dat op Goeree-Overflakkee heel goed werd ontvangen en inmiddels een heuse traditie is geworden. Ook Albert Heijn De Berg in Ouddorp is partner van de actie. Deze stelt de ingrediënten voor het bakken van de taarten gratis beschikbaar. En Verpak De Jong verzorgt de gebaksdozen, Kranse Printwrx het nodige drukwerk en SFA Print vernieuwde de lay-out.

2500

Zodra enkele weken geleden de actie van start ging, stroomden de inschrijvingen om mee te doen weer binnen. Daarvoor werd er trouwens ook al naar geïnformeerd, door diverse mensen die er al zin in hadden om weer aan 't bakken te gaan. En met het totaalaantal gebakken taarten kunnen zo'n 2500 monden van ouderen én van het personeel in zorginstellingen gevuld worden met een variëteit aan appeltaarten. Afgelopen donderdag en vrijdag werden de dozen met taarten die bij De Vogel waren ingeleverd op het eiland bezorgd. Sommige dozen waren zelfs versierd of voorzien van een fraaie kaart of een mooi gedicht. En overal werd deze lekkernij van eigen bodem weer dankbaar in ontvangst genomen.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!