Goeree-Overflakkee: “Het eiland waar vernieuwing plaatsvindt. Híer gaat het gebeuren!”

Artikel geplaatst op: 12-12-2017

SOMMELSDIJK – Zo'n kleine vierhonderd belangstellenden waren aanwezig tijdens het vorige week vrijdag 8 december gehouden congres Energy Island, in Het Prieel van Recreactiecentrum De Staver te Sommelsdijk. Uit alle hoeken van het land waren ze naar Goeree-Overflakkee gekomen omdat híer, op dit eiland, gebeurt waar het tijdens het congres over ging: innovatie een duurzaamheid. De aanwezigen lieten zich informeren en inspireren over duurzame innovaties in de zorg, in de food- en in de woningbouwsector en op het gebied van mobiliteit. Tijdens het ochtendprogramma voerden drie toonaangevende sprekers het woord. Het waren prof. dr. ir. Maarten Steinbuch (hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven), prof. mr. Bernard Wientjes (hoogleraar Universiteit Utrecht en voorzitter Taskforce Bouwagenda) en dr. Steven van Eijck (oud-staatssecretaris van Financiën en algemeen voorzitter van RAI Vereniging). 's Middags gingen de congresbezoekers uiteen om deelsessies bij te wonen en aan het eind van het programma slot de Commissaris van de Koning, drs. Jaap Smit, het convenant af en luidde hij de ondertekening van een groen waterstof convenant in. Over het laatste berichtte Eilanden-Nieuws dinsdag 12 december al. In onze (abonnee-)editie van vrijdag 15 december leest u een uitgebreid artikel over het gehouden congres. (Tekst en foto's: Hans Villerius)


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!