Goeree-Overflakkee: “Het eiland waar vernieuwing plaatsvindt. Híer gaat het gebeuren!”

Artikel geplaatst op: 12-12-2017

SOMMELSDIJK – Zo'n kleine vierhonderd belangstellenden waren aanwezig tijdens het vorige week vrijdag 8 december gehouden congres Energy Island, in Het Prieel van Recreactiecentrum De Staver te Sommelsdijk. Uit alle hoeken van het land waren ze naar Goeree-Overflakkee gekomen omdat híer, op dit eiland, gebeurt waar het tijdens het congres over ging: innovatie een duurzaamheid. De aanwezigen lieten zich informeren en inspireren over duurzame innovaties in de zorg, in de food- en in de woningbouwsector en op het gebied van mobiliteit. Tijdens het ochtendprogramma voerden drie toonaangevende sprekers het woord. Het waren prof. dr. ir. Maarten Steinbuch (hoogleraar Technische Universiteit Eindhoven), prof. mr. Bernard Wientjes (hoogleraar Universiteit Utrecht en voorzitter Taskforce Bouwagenda) en dr. Steven van Eijck (oud-staatssecretaris van Financiën en algemeen voorzitter van RAI Vereniging). 's Middags gingen de congresbezoekers uiteen om deelsessies bij te wonen en aan het eind van het programma slot de Commissaris van de Koning, drs. Jaap Smit, het convenant af en luidde hij de ondertekening van een groen waterstof convenant in. Over het laatste berichtte Eilanden-Nieuws dinsdag 12 december al. In onze (abonnee-)editie van vrijdag 15 december leest u een uitgebreid artikel over het gehouden congres. (Tekst en foto's: Hans Villerius)


Eerdere berichten

Transformatie in de Voorstraat van Oude-Tonge

12-6-2018

OUDE-TONGE – Als alles naar verwachting verloopt, zal op zaterdag 23 juni een nieuw woningbouwplan voor Oude-Tonge...

Goereebox komt naar Middelharnis

12-6-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Met groen licht van de gemeente laat Goereebox weten dat er nu ook garageboxen in Middelharnis kome...

Brandweeroefening 'Op 't Nippertje' bij Zuidwester

12-6-2018

MIDDELHARNIS - 'Op 't Nippertje' was de naam van een grote brandweeroefening waaraan alle ploegen van Goeree...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!