Rabobank Het Haringvliet presenteert bijzonder kookboek

Artikel geplaatst op: 11-12-2017

MIDDELHARNIS – Op het middagprogramma van het congres 'Energy Island' van afgelopen vrijdag stond een aantal deelsessies. Eén daarvan, de deelsessie Food, werd verzorgd door Rabobank Het Haringvliet. Die benutte de gelegenheid om haar nieuwe boek 'Roots Seizoenen' te presenteren.

Tekst en foto: Hans Villerius

Bijna een jaar lang is gewerkt aan dit kookboek, waarin de verhalen staan van twaalf eilandelijke- en twaalf buitenlandse agrarische ondernemers, met daaraan gekoppeld twaalf seizoensgebonden recepten die bedacht zijn door kok Ielya van Dam, van Brasserie 't Vingerling te Middelharnis. Het eerste exemplaar van dit bijzondere Rabobank kookboek overhandigde directievoorzitter Renata Brabander van Rabobank Het Haringvliet aan Ielya van Dam.

Betere wereld

Tijdens de boekpresentatie gaf Renata Brabander aan dat de toekomstige mondiale bevolkingsgroei vooral in Afrika plaatsvindt, en niet in werelddelen als Amerika, Europa of Azië. En ze wees op het voedselprobleem: hoe vul je zo'n toenemend aantal monden met voldoende voedsel? "Daarin wil de Rabobank graag een bijdrage leveren en is daarom samen met de Verenigde Naties aan de slag gegaan om het voor boeren in Afrikaanse, en andere ontwikkelingslanden beter mogelijk te maken toegang te krijgen tot financiering, kennis en het nodige netwerk vanuit de Westerse landen. Met als doel deze boeren op weg te helpen naar zelfredzaamheid en daarmee op termijn naar onafhankelijkheid. Dat leidt tot succesvolle ondernemers. Groene innovatieve programma's worden daarvoor ontwikkeld en uitgezet, waarbij de Rabobank Foundation een belangrijke rol speelt. Daarmee keren we eigenlijk terug naar onze roots, tot waar we veertig jaar geleden mee begonnen zijn: boeren helpen verder te komen, alleen nu in ontwikkelingslanden. Wij kennen het probleem en weten de oplossing. Samen zijn we zo bezig een betere wereld te creëren!"


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!