Therapie- en Bewegingscentrum Goeree jubileert

Artikel geplaatst op: 11-12-2017

GOEDEREEDE – Eigenlijk heeft Therapie- en Bewegingscentrum Goeree momenteel twee jubileums te vieren. Nog afgezien van het feit dat eigenares fysiotherapeute Ria Lagendijk al 37 jaar in het vak zit, is ze daarvan momenteel precies dertig jaar als zelfstandig therapeut werkzaam. Ook viert het centrum het feit dat twintig jaar gevestigd is aan Charbonstraat 11 in Goedereede en intussen ook aan Molenweg 4d te Ouddorp, boven de Jumbo supermarkt. Door samenwerking tussen verschillende paramedici is Therapie- en Bewegingscentrum Goeree uitgegroeid tot een multidisciplinair gezondheidscentrum in combinatie met het fitnesscentrum Fit-Upp

Tekst en foto: Hans Villerius

Voordat Ria met haar praktijk naar de Charbonstraat verhuisde, was ze op een andere plek in Goedereede gevestigd, aan de Varkensmarkt. Op die locatie bleek de ruimte al gauw te beperkt, want Ria wilde er graag een trainings- en fitnessruimte bij, omdat ze 't belangrijk vindt dat patiënten ook de gelegenheid hebben om, onder begeleiding, voldoende te kunnen sporten. Een grotere ruimte vond ze in het voormalige Groene Kruisgebouw aan de Charbonstraat. Hier, en in Ouddorp, ontwikkelde de praktijk zich tot wat het nu is: een centrum waarin patiënten voor een grote diversiteit aan therapieën en sporten terechtkunnen.

Therapieën

Het jonge team van fysiotherapeuten vindt het belangrijk om onderscheidend te zijn, daarom zijn ze continue bezig hun vaardigheden te specialiseren, te optimaliseren en up-to-date te blijven door scholing. De Fysiotherapiepraktijk heeft naast Algemene Fysiotherapie een groot aanbod aan specialisaties zoals Manuele therapie, Orofaciale therapie, Mimetherapie, Oedeemtherapie, Bekkenbodemtherapie, Echografie, Claudicatiotherapie (vaattraining benen), Dry Needling, Medical Taping, Adem- en ontspanningstherapie, Shockwave, Rug- en Bekkenbalanstraining en Thuiszorgtherapie. Daarnaast zijn er nog andere paramedici in het centrum aanwezig zoals Osteopathie, Podotherapie, Cesar/Mensendiecktherapie, Logopedie, Kinderfysiotherapie en Psychomotore Kindertherapie. De trainingen in de beweeggroepen voor COPD- Diabetes type II en Oncologie- patiënten, Medische trainingstherapie en Valtraining kennen een preventief en opbouwend karakter. Daarnaast kunnen patiënten er terecht voor sport- en ontspanningsmassage en kan er worden gesport bij verschillende trainingsgroepen in het fitnesscentrum.

Samenwerken

"Al in het begin zag ik de waarde van samenwerking met diverse therapieën onder één dak", vertelt Ria. "Onze kracht zit in samenwerking met bijbehorende korte lijnen, kwaliteit van werken en inzet van de therapeuten. Door bundeling van therapieën en een totaalpakket aan kennis en expertise in huis te hebben, kun je patiënten een zo goed mogelijke behandelingen geven. Door goed overleg tussen de collega's bereik je de best mogelijke zorg. Persoonlijke aandacht is hierbij erg belangrijk. In dat geheel is wat communicatie betreft zeker onze administratieve kracht ook een onmisbare spil.Daarnaast is de samenwerking met andere zorgverleners zoals de huisartsen, specialisten, Centrum voor Jeugd en Gezin en alle verschillende thuiszorgorganisaties belangrijk. Met thuiszorgorganisatie Buurtzorg hebben we de samenwerking uitgebreid door de aansluiting van ergotherapeuten, waardoor we op de kop van het eiland tot een Buurtzorg Plus team zijn gekomen. Kijkend naar de andere praktijken om ons heen denk ik niet aan concurrentie, maar vooral aan het belang van de patiënt. Ik wil een laagdrempelig centrum blijven en zoveel mogelijk mensen helpen, van 0 tot 100 jaar". Ria is een van de kartrekkers geweest bij het ontstaan van de FyGO, de Fysiogroep Goeree-Overflakkee, een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten op het eiland, die de belangen van de patiënten en de aangesloten praktijken behartigt. Kwaliteit is je beste visitekaartje."

Eigen manager

"Onze behandelingen bij acute klachten, zoals sportblessures, zijn gericht op een zo snel mogelijk herstel. De behandeling bij chronische klachten zijn erop gericht deze te verminderen en de zelfredzaamheid van de patiënt terug te krijgen", vervolgt Ria. "Waar dat laatste niet (meer) kan, werken we aan het zo stabiel mogelijk houden van de situatie. Belangrijk is dat de patiënt weet dat 'ie zijn of haar eigen manager is als het om zijn gezondheidsprobleem gaat: de gegeven therapie schept de voorwaarden, maar de patiënt moet er zélf mee aan de slag."

Jubileumkoek

Na twintig jaar is het pand aan de Charbonstraat te klein. Voor volgend jaar staat een renovatie gepland. Over afbouwen van de werkzaamheden denkt Ria nog niet graag. "Ik geniet nog volop van m'n werk!", zo geeft ze aan. Wel heeft ze afgelopen periode al verschillende dingen overgelaten aan collega-fysiotherapeuten die in de praktijk werkzaam zijn. Daar zal de patiënt niets van merken. Wat ze met ingang van morgen wel zullen opmerken is dat het twintigjarig bestaan van het Therapie & Bewegingscentrum wordt gevierd: tot aan de Kerst krijgen patiënten in beide locaties een lekkere kop koffie of thee met daarbij een speciaal voor de praktijk gebakken luxe jubileumkoekje!Zie voor meer informatie www.therapie-goeree.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!