Rabobank sponsort nieuw kassasysteem Wereldwinkel

Artikel geplaatst op: 10-12-2017

MIDDELHARNIS – De Wereldwinkel op het Zandpad in Middelharnis heeft een nieuw kassasysteem. De aanschaf werd mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring door Rabobank Het Haringvliet, die uit het Rabobank Innovatiefonds voor € 2.500 heeft bijgedragen in de aanschaf van het nieuwe systeem.

Tekst en foto: Hans Villerius

Alle Wereldwinkels in Nederland moesten in 2017 een nieuw kassasysteem aanschaffen. Een systeem dat werkt met Windows 10, maar wat met de tot dusver in gebruik zijnde systemen niet mogelijk was omdat ze technisch te zeer verouderd waren. Dit betekent dat niet alleen een nieuwe kassa, pinapparaat en printer moesten worden aangeschaft, maar ook de computer moest worden vervangen. En er was een training nodig om met de nieuwe apparatuur om te kunnen gaan. Een flinke kostenpost voor de Wereldwinkel, die zich weliswaar voor het goede doel inzet – eerlijke handel voor ondernemers in ontwikkelingslanden – maar wel de eigen broek moet ophouden. Voor aanschaf van het nieuwe kassasysteem deed ze echter niet vergeefs een beroep op het Rabobank Innovatiefonds. En namens Rabobank Het Haringvliet was het Jan Verhage die vorige week donderdagmorgen met een voldaan gevoel het nieuwe systeem symbolisch overhandigde aan voorzitter Yonne Mous en medebestuurslid Ella de Wit van Wereldwinkel Goeree-Overflakkee.

Onderscheidend

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en levensmiddelen uit andere culturen. Een breed en aansprekend assortiment, met trendy en duurzame artikelen, zoals landelijke woonaccessoires, serviezen, koffie, thee, soep, tassen, wasmiddelen, sieraden, chocolade van Tony's Chocolonely en de even gewilde vaatwasbestendige doppers in allerlei kleuren. Het is maar een greep uit het grote geheel, dat zich enerzijds als gebruiks- en consumptieartikelen laat omschrijven en anderzijds zich tot de categorie cadeauartikelen laat rekenen, met voor elk wat wils. En inderdaad, zonder exotisch stempel. Maar toch onderscheidend.

Fairtrade

De producten zijn volgens de fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Veel van de mensen die de producten maken die Wereldwinkels verkopen zijn arm en maken vaak ook weinig kans op ontwikkeling. Zonder fairtrade hebben zij minder of geen kans op de westerse exportmarkt. Bij fairtrade gaan importeurs langdurige handelsrelaties aan met producenten in ontwikkelingslanden, zodat die beter kunnen investeren in hun eigen toekomst. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. De 7000 vrijwilligers in de 220 Wereldwinkels in Nederland maken hiermee graag duidelijk dat het in de wereld ook anders kan en dat armoede zeker bestreden kan worden.

Uniek

Ook de Wereldwinkel in Middelharnis is sterk afhankelijk van vrijwilligers, nieuwe zijn er altijd welkom. Daarnaast, en dat is uniek in Nederland, draaien leerlingen van het Praktijkonderwijs en van Vmbo 1 en 2 van Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits hier vier dagen per week in de winkel mee, als vast studieonderdeel en om zo praktijkervaring in de detailhandel op te doen.Zie voor meer informatie www.goereeoverflakkee.wereldwinkels.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!