Pietentraining voor jonge voetballers

Artikel geplaatst op: 5-12-2017

MIDDELHARNIS - Op een koude zaterdagochtend, zo koud dat je liever in je warme bedje had willen blijven liggen, kwamen de kinderen van de JO7 van Flakkee met een brede glimlach op hun gezicht naar de voetbaltraining.

De allerjongsten, met hier en daar zelfs nog een jonger gezinslid, hadden zich uitgedost en aangekleed als prachtige Sinterklaasjes en Pietjes. Het was namelijk tijd voor de jaarlijkse Pietentraining. En de temperaturen onder het vriespunt leken hen niet te deren. Het gezellig versierde kunstgrasveldje glom van de rijp op het bevroren kunstgras en knisperde zelfs als je er overheen liep. Een echt winters decor.Piet ging voetballen met haar tennisracket, wat uiteraard een perfect recept was voor een lachstuip bij alle kinderen. Piet zette haar sporttas bij de moeder van Luuk en vroeg haar op de tas te passen. Maar wat kwam er voor een hard geluid uit die tas? Het was Piet zijn mobiele telefoon. Althans, de kinderen herkenden het voorwerp niet eens als telefoon, want het was een ouderwetse draaitelefoon. De telefoon deed het helemaal niet. En Piet ging op zoek naar een telefoonaansluiting. Die bleek er niet te zijn, niet in de commissiekamer, niet in de kleedkamers en niet in de kantine. Maar gelukkig mocht ze de telefoon lenen van Marieke, die achter de bar stond.

Als afsluiting kregen de kinderen wat te drinken in de kantine en mochten ze gaan kijken of er wat in hun schoentje zat: een zelf geknutseld schoentje, die ze de week ervoor in de kantine naast de schoorsteen neer hadden gezet. Het schoentje was gevuld met een leuk cadeautje en een lekker zakje kruidnootjes en snoepjes. De oudsten moesten hun Pietenpakje snel verruilen voor het Flakkee tenue om het aansluitende voetbaltoernooitje te gaan spelen. "Onze speciale dank gaat uit naar de geweldig hilarische Piet, die deze ochtend tot een daverend succes heeft gemaakt. Ondanks de kou was het een zeer geslaagde ochtend!" aldus de organisatie.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!