Rabobank sluit twee vestigingen

Artikel geplaatst op: 5-12-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Per 1 januari a.s. sluiten twee vestigingen van Rabobank Het Haringvliet op het eiland. In het eerste kwartaal van 2018 wijzigt ook de dienstverlening in Middelharnis. De bank concentreert haar service in het gebouw aan de Rottenburgseweg. De bank gaat voortaan mensen thuis adviseren over hun bankzaken. Directeur Particulieren & Private Banking Richard van Maurik geeft uitleg.

Door Adri van der Laan

Rabobank huisvest in Ouddorp al geruime tijd niet meer in het pand aan de Hofdijksweg. In september 2016 verliet Rabobank Het Haringvliet dit pand om zich samen met de bibliotheek te vestigen in het Ouddorps Raad- en Polderhuis. "Dit is minder geslaagd gebleken", geeft Richard van Maurik aan. De ruimte is te klein om voldoende service en privacy te bieden aan de bezoekers. Daar komt bij dat maar weinig klanten naar de zitting in het karakteristieke pand in het Ouddorpse centrum komen. "Daarnaast was er vooral bij de Ouddorpse ondernemers onvrede over de verminderde geldservice van de bank. Met de verhuizing was de mogelijkheid om contant geld te storten verdwenen".

Na overleg heeft men gekozen om de zitting in het Raad- en Polderhuis te sluiten en een 'geldkiosk' neer te zetten aan de Stationsweg. In deze geldkiosk kan men 24 uur per dag terecht voor het opnemen van contant geld en voor het storten van geld. Gisteren, maandag 4 december, is men begonnen met voorbereidingen om deze kiosk te plaatsen. De kiosk zal half december in gebruik worden genomen en wordt geplaatst tegenover Eetwinkel 't Hoekje. Met de komst van deze geldkiosk is er, naast een pinautomaat, weer een mogelijkheid voor het storten van contant geld. Kinderen kunnen de inhoud van hun spaarpot daar weer legen. De pinautomaat bij de voormalige bankvestiging aan de Hofdijksweg blijft nog tot half januari beschikbaar en zal daarna verdwijnen.

Middelharnis

Een andere verandering zal in het eerste kwartaal van het komende jaar plaatsvinden. De Rabobankvestiging aan het Beneden Zandpad zal verdwijnen. Alle activiteiten zullen dan verplaatst worden naar de hoofdvestiging aan de Rottenburgseweg. Dit pand aan de Rottenburgseweg wordt uitgebreid met een extra pinautomaat, muntrolautomaat en faciliteiten om geld te storten. Ook kan men op dit kantoor een adviseur ontmoeten. In verband met veiligheid wordt de geldautomaat aan het Beneden Zandpad in het eerste kwartaal gesloten. Analyses wijzen uit dat in geval van een plofkraak er serieuze schade kan zijn aan het pand en dus gevaar voor de omwonenden. Op dit moment wordt de pinautomaat extra beveiligd en is deze 's nachts niet beschikbaar.

Oude-Tonge

Het kantoor aan de Emmastraat in Oude-Tonge sluit per 1 januari na jaren haar deuren. Richard van Maurik legt uit dat tellingen hebben uitgewezen dat het kantoor maar door 5 á 6 bezoekers per dag bezocht wordt. Onder hen waren er ook die alleen maar kwamen pinnen. De pinmogelijkheid in Oude-Tonge blijft wel bestaan bij het huidige pand. Ook kan men hier nog geld storten via de sealbagautomaat.

Mobiel advies

Ondanks dat vrijwel alle bankzaken digitaal geregeld kunnen worden beseft men bij Rabobank Het Haringvliet dat er toch nog veel mensen zijn die behoefte hebben aan persoonlijk contact, zoals dat vroeger het geval was. Binnenkort zullen 'mobiele adviseurs' de pad op gaan om mensen thuis te bezoeken als ze dat willen. "Dat kan voor allerlei zaken zijn: eenvoudige administratieve handelingen, maar ook een gesprek over andere bankzaken, of uitleg over het digitaal afhandelen van bankzaken via internetbankieren. In het land heeft de Rabo-organisatie positieve ervaringen met deze mobiele adviseurs. De mobiele adviseurs zullen in de komende tijd in herkenbare auto's het werkgebied van Rabobank Het Haringvliet doorkruisen.


Eerdere berichten

Lenteman geeft luister aan opening Oosterscheldewoningen Hernesseroord

22-2-2018

MIDDELHARNIS – Wát een feestelijk moment was het, afgelopen dinsdagmiddag voor de bewoners van Hernesseroor...

Burgemeester slaag eerste paal voor drie bouwprojecten tegelijk

21-2-2018

DIRKSLAND – Eén eerste paalslag voor drie bouwprojecten tegelijk, dat gebeurde dinsdagmiddag aan het Kortew...

Deelnemers 40 km. Waterpoortloop met een pont over het Volkerak

21-2-2018

OOLTGENSPLAAT – Bij fanatieke wandelaars staat het al op de kalender, de jaarlijkse Waterpoortloop op 9 en 10 maar...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!