GO Jongerenavond: nieuw evenement voor christelijke jongeren uit de wijde regio

Artikel geplaatst op: 4-12-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zelf behoren ze nog een beetje tot de doelgroep en weten dus precies waarover ze praten, Jaco Wolfert (31) uit Dirksland en Leendert van Rossum (30) uit Sommelsdijk. "Wij willen graag in de behoefte voorzien dat christelijke jongeren voor ontmoeting en gezelligheid niet meer, zoals nu veelvuldig gebeurt, van Goeree-Overflakkee af hoeven als ze met elkaar de zaterdagavond op een verantwoorde plek door willen brengen." Daarom zijn Jaco en Leendert aan de slag gegaan, om voor christelijke jongeren van 17 tot en met 35 jaar tweewekelijks op Goeree-Overflakkee op een superlocatie een gave voorziening te creëren voor de zaterdagavond: de GO Jongerenavond, in een deel van Werelds aan het Strand.

Tekst en foto: Hans Villerius

"Jongeren willen jongeren ontmoeten, op een leuke plek, met sfeer en gezelligheid. Voor christelijke jongeren, die 's zaterdagsavonds liever niet naar een discotheek of naar een kroeg gaan om elkaar te ontmoeten, is er op het eiland gewoon echt niks", zeggen Jaco en Leendert. De twee zitten bij elkaar in de vriendengroep en zijn, toen ze nog flink wilde haren hadden, op zaterdagavond ook wel eens naar gelegenheden geweest waar ze nu liever niet meer naartoe zouden gaan. "Eenvoudigweg omdat je nergens anders naartoe kon", herinneren ze zich, "hoewel daar beslist behoefte aan is."Daarom staken ze de koppen bij elkaar om voor de doelgroep iets moois te gaan organiseren. En niet tevergeefs! Wat ze zochten is met een paar kernwoorden samen te vatten: mooi, sfeervol, kwaliteit en goed bereikbaar. Het werd Werelds aan het Strand, op De Punt nabij Ouddorp. Op de zaterdagen waarop de jongerenavonden gehouden worden, is hiervan het linkerdeel voor de gasten van GO Jongerenavond bestemd, inclusief gebruikmaking van het terras. "Natuurlijk zijn ook jongeren welkom vanuit het gebied rondom Goeree-Overflakkee: de Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Vanuit Zeeland en vanaf Voorne-Putten is Werelds aan het strand immers uitstekend te bereiken via de N57. Of vanuit de Hoekse Waard eerst via de N59 en de N215, en daarna ook de N57. Nog geen uurtje rijden. Ook niet-christelijke jongeren zijn welkom, maar tijdens de avonden worden wel christelijke waarden aangehouden."

Toplocatie

Jaco en Leendert zijn er blij mee dat ze voor het inhoud geven aan hun initiatief gebruik kunnen maken van Werelds aan het Strand. "Echt een toplocatie en een unieke gelegenheid, met een fantastisch sfeertje. 's Winters knus rond de open haard, of op de vide van waaraf je op de gezellige benedenverdieping kijkt. En 's zomers op het terras, romantisch aan het strand of verkoelend aan het Grevelingenmeer, met vanaf het strand een pier ver het water in. Ingrediënten genoeg om als jongeren met dezelfde achtergrond elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten op te doen, leuke gesprekken te hebben, onder het genot van een bittergarnituurtje, dit in de ontspannen sfeer van zó'n plek." Het enige wat hiervoor van de jongeren gevraagd wordt is het luttele bedrag van € 5 entree per persoon per avond.

Hoge verwachting

Jaco en Leendert hebben hoge verwachtingen van dit initiatief. "We hebben in kaart gebracht hoeveel jongeren er op Goeree-Overflakkee zijn in de leeftijdscategorie van 17 tot en met 33 jaar: negenduizend. In de Hoeksche Waard en op Schouwen-Duiveland liggen die aantallen in dezelfde buurt, dus zouden we een heleboel jongeren kunnen verwelkomen. Wat parkeren betreft is dat ook geen enkel probleem, want er is een meer dan royale parkeervoorziening waar gratis geparkeerd kan worden."

De eerste avond, de aftrap van GO Jongerenavond, is op zaterdag 16 december a.s. Inloop vanaf 20.30 uur. De tweede avond is op 30 december, een Oud en Nieuwgala. Wat Jaco en Leendert betreft: "Save the dates!" De avonden zijn van 20.30-23.30 uur. Zie voor meer info www.go-jongerenavond.nl of kijk op www.facebook.com/christelijkejongerenavond.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!