Cora Kievit krijgt na 40 jaar werken een plekje achter twee paardenkonten

Artikel geplaatst op: 2-12-2017

DIRKSLAND – Tja, je hebt een collega die maar liefst veertig jaar bij de organisatie in dienst is. Als gezamenlijke collega's wil je haar verrassen. Tot op het laatste moment wil je dat geheimhouden, maar ze moet er wel voor naar het werk komen. Wat doe je dan? Ze met een stevige smoes op laten komen draven. Zo is het vorige week gegaan op de afdeling IC van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Daar werkt Cora Kievit (59). Al veertig jaar is ze hier in dienst. En dat wilden de collega's toch even met haar vieren, vrijdagmiddag.

Door Hans Villerius

Cora is niet alleen IC verpleegkundige, drie dagen in de week, maar binnen Het Van Weel is ze ook een bekend gezicht voor cardiologische patiënten en hun familie, die ze al jarenlang begeleidt op de afdeling hartrevalidatie, één dag in de week. Naast haar normale werkzaamheden is Cora bedrijvig met haar steentje aan de organisatie bij te dragen door deel te nemen aan diverse commissies die het werk of de werkprocessen verbeteren. Verder is Cora een actief en betrokken lid van de personeelsvereniging. Of het nu gaat over een avond dineren in de regio, een creatieve workshop of het organiseren van een reis naar Barcelona of Parijs, zij organiseert dit in een handomdraai en tot ieders genoegen. Voor Het Van Weel-Bethesda ziekenhuis is Cora een werknemer met hart voor de zaak, ze is ontzettend zorgzaam, ze cijfert zich altijd weg en ze is een echt mensenmens, zo viel vrijdagmiddag te beluisteren. En om uiting te geven aan de grote waardering die de collega's voor haar hebben, besloten ze haar te verrassen met een rondrit door Dirksland. Daarom verschenen vrijdagmiddag iets na twee uur twee paarden met een huifkar van Stoeterij Van der Wal uit Melissant voor de hoofdingang van het ziekenhuis. En daarom hadden de collega's haar naar het werk laten komen onder het voorwendsel dat ze bij een sollicitatiegesprek aanwezig moest zijn. Maar niets was minder waar. Vóór ze het wist werd ze in het ziekenhuis omringd door een grote schare collega's en kreeg ze in de gaten dat die iets anders met haar voor hadden dan een sollicitatiegesprek. Met een aantal collega's achterin de huifkar en Cora op de bok naast de koetsier, achter twee paardenkonten, wachtte een ritje door het dorp, ook langs zorgcentrum Geldershof, waar Cora's moeder woont. Lang zal Cora overigens niet meer op de werkvloer van het ziekenhuis gezien worden. Op 1 augustus volgend jaar gaat ze met prépensioen, maar ze heeft nog zoveel verlof tegoed dat ze per 1 januari a.s. stopt met werken.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!