Negen bruidjes stelen de show…

Artikel geplaatst op: 29-11-2017

OUDDORP – In woonzorgcentrum De Vliedberg was afgelopen dinsdagmiddag de centrale hal het decor voor negen stralende bruidjes en een bruidsmeisje die daar de show stalen. Het was voor het eerst dat in de nieuwe Vliedberg een bruidsmodeshow werd gehouden, op initiatief van het Welzijnsteam.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Het idee daartoe was ontstaan toen één van de medewerksters trouwde. Zij zag in een bruidsshow samen met collega's wel een mooi evenement voor de ouderen in en rond De Vliedberg. Het Welzijnsteam pakte dit idee op, maar aanvankelijk leek het om budgettaire reden niet mogelijk het tot uitvoer te brengen. Maar de Ouddorpse dorpsraad bood uitkomst door financieel bij te springen. De raad, die sinds 2015 actief is en zich op meerderlei terrein voor de Ouddorpse samenleving inzet, als schakel tussen de bevolking en de gemeente, zag er een mooie mogelijkheid in om de wereld buiten De Vliedberg te verbinden met die van binnen het woonzorgcentrum, omdat niet alleen de bewoners van Die Vliedberg welkom waren de bruidsmodeshow bij te wonen, maar ook de senioren uit de omgeving. Natuurlijk, het waren geen kersverse bruiden of bruidsparen die zich van hun mooiste kant toonden. Sommige hadden hun jawoord al een aantal jaren geleden uitgesproken. Maar zorgvuldig bewaarde trouwjurken werden voor de gelegenheid weer uit de kast gehaald en deden deze middag weer prima dienst. Het Welzijnsteam en de dorpsraad kijken terug op een zeer geslaagde middag. Wie de dorpsraad wil ondersteunen en zich erbij aan wil sluiten, kan zich aanmelden via www.dorpsraadouddorp.nl of info@dorpsraadouddorp.nl.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!