Drie geslaagde vrijwilligersavonden in Nieuw Rijsenburgh

Artikel geplaatst op: 29-11-2017

SOMMELSDIJK – Het is weer november geweest en dat betekende in Nieuw Rijsenburgh weer tijd voor de vrijwilligersavonden. Bijeenkomsten om de vele vrijwilligers van het woonzorgcentrum een gezellige avond aan te bieden, als blijk van waardering voor hun belangeloze inzet voor het woonzorgcentrum en zijn bewoners. En voor het feit dat die keer op keer op de vrijwilligers kunnen rekenen.

Tekst en foto's: Hans Villerius

Dit jaar waren er drie vrijwilligersavonden, op dinsdag 14, woensdag 22 en dinsdag 28 november, met elke keer een ander programma. In totaal hadden zo'n 190 vrijwilligers zich opgegeven om één van de drie avonden mee te maken.De eerste bijeenkomst stond een ludiek optreden van Zeeuwse Sien op het programma. In haar onvervalst Grijpskerkes en rap van de tong vermaakte ze met haar hak-op-de-tak verhalen en haar liedjes de 40 vrijwilligers die zich onder haar gehoor hadden gezet.Wie liever een héle avond culinair genot had, kon kiezen voor deelname aan een driegangenmaaltijd, bestaande uit koud en warm buffet. Daarvoor zetten 90 vrijwilligers zich aan tafel in het restaurant van Nieuw Rijsenburgh.De derde avond, afgelopen dinsdag, kregen de vrijwilligers een crea-avond aangeboden. Onder begeleiding van Hennie van Dam, van De Ouwe Stempel te Middelharnis, kwamen sfeervolle kerstkransen en -toeven van onder 120 creatieve vrouwenhanden vandaan. In totaal dus 60 vrijwilligers.

Jubilarissen

Tijdens de drie avonden werden ook diegenen in het zonnetje gezet die als vrijwilliger een jubileumwaardig aantal jaren in Nieuw Rijsenburgh actief zijn. Het waren Marry de Jong, Conny Koningswoud, Corrie van Nimwegen, Elza van Prooijen en Tijs Troost die 12,5 vrijwillige dienstjaren hebben vervuld, Jan Dambruin en Ton van den Doel hebben er 25 jaar opzitten, Alie Kooijman en Margot van der Wiel 30 jaar, Joke de Visser en Ammy van der Weide 35 jaar en Gerda Gravendeel maar liefst 40 jaar. Als extra blijk van waardering kregen zij op hun vrijwilligersavond een cadeaubon en een kleurige bos bloemen mee naar huis.

Nieuwe vrijwilligers welkom

In totaal heeft Nieuw Rijsenburgh momenteel 260 vrijwilligers, maar nieuwe vrijwilligers blijven altijd welkom. Wie meer wil weten of zich aan wil melden kan contact opnemen met vrijwilligerscoördinator Lia Vervloet, tel. 06 83966427 (maandag t/m woensdag), e-mail l.vervloet@nieuwrijsenburgh.nl.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!