Anton Weenink 25 jaar kerkorganist in Dirksland

Artikel geplaatst op: 18-11-2017

DIRKSLAND – Tijdens een gemeenteavond van de Hervormde gemeente (PKN) te Dirksland, afgelopen woensdagavond, werd de Dirkslandse organist Anton Weenink gehuldigd omdat hij 25 jaar als organist aan deze kerkelijke gemeente verbonden is. Uit handen van kerkrentmeester Johan van der Welle kreeg hij de zilveren insigne van de Vereniging voor Kerkrentmeesterlijk Beheer in de PKN met bijbehorende oorkonde uitgereikt.

Tekst en foto: Hans Villerius

Tijdens een korte toespraak merkte Van der Welle op dat Anton Weenink (geb. 1969) uit een muzikaal gezin komt en dat hij twaalf jaar jong was toen hij in zijn woonplaats Barendrecht op de muziekschool orgelles kreeg. Hij volgde lessen bij de Delftse organist Bas de Vroome en werd al op jonge leeftijd organist van de Gereformeerde Kerk in Barendrecht. Nadat hij naar Goeree-Overflakkee verhuisde werd hij in 1992 organist in de Nederlandse Hervormde Kerk te Dirksland, waar hij sinds het vertrek van de toenmalige organist Krijn Kieviet, drie jaar geleden, eerste organist is. "In totaal hebben wij vijf organisten, maar het College van Kerkrentmeesters houdt er geen voorkeur op na", zei Van der Welle. "Allemaal hebben ze hun eigen stijl en dat is maar goed ook." Hij bedankte de jubilerende organist voor zijn inzet al die jaren. Een inzet die hij omschreef als "vol overgave heb je 25 jaar lang de gemeentezang op het orgel begeleid, tot eer van God". Weenink zelf wees echter van zich af. "De dank is allereerst aan God." Hij wees erop dat kerkorganist zijn inhoudt dat je niet zomaar wat muziek maakt, maar dat je dienstbaar bent aan de opbouw van de kerkelijke gemeente. "Maar ik hoop dit nog in lengte van jaren te mogen blijven doen!"


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!