WebNL en Beeldkracht samen in aansprekend bedrijfsgebouw

Artikel geplaatst op: 18-11-2017

STELLENDAM – Hoe grootse plannen plotseling kunnen veranderen, maar toch grootse plannen blijven en vervolgens groots worden uitgevoerd, daarvan zijn de bedrijven WebNL en Beeldkracht in Stellendam het bewijs. Was het twee jaar geleden nog de bedoeling om de voormalige oude boerderij Koornlust, net buiten Stellendam, te transformeren tot een hypermodern bedrijfsgebouw in een markante historische jas, als gezamenlijk onderkomen voor beide bedrijven, intussen is zo'n onderkomen gerealiseerd. Alleen niet in een historische omgeving, maar in een volslagen eigentijdse setting. Én zo veel mogelijk met behoud van de aanvankelijke plannen. Eigenaar Pieter Struik vertelt erover tijdens een rondleiding door zijn nieuwe bijzondere bedrijfspand.

Tekst en foto's: Hans Villerius

De verhuizing van het vorige naar het nieuwe pand had als het ware lopend gekund, zo dichtbij bleven ze. Ze gingen naar het naastgelegen pand aan de Deltageul. Met aan de kant van de N57 een meanderende muur die in de donkere uren door telkens veranderende kleuren wordt verlicht, waardoor het geheel iets futuristisch heeft. En met binnenin een industriële look, zij het met onverwacht verrassende hoekjes die verre van industrieel zijn. Dat laatste kan zeker van de sanitaire ruimten worden gezegd. Maar laten we bij het begin beginnen. Bij de entree dus.

Resethokje

Zoals we dat van Pieter Struik gewend zijn, hanteerde hij bij de inrichting en aankleding van zijn nieuwe bedrijfsgebouw, uitgesproken ideeën als uitgangspunt. Dat merk je meteen al bij binnenkomst, waarbij je vanuit het alledaagse leven komend, je plotsklaps achter de coulissen van een theaterruimte waant. Je loopt er niet tegen een paar luxe glasdeuren aan waardoorheen je verder naar binnen gaat, maar je kijkt niet verder dan een zwart gordijn, dat je eerst opzij moet schuiven. "Zo'n binnenkomst doet wat met je", legt Pieter uit. "Het is een soort resethokje. Het haalt je meteen uit je gedachtensleur en doet je beseffen dat je bij een bijzonder bedrijf binnenkomt, met inderdaad een hoog studiogehalte."

Beleving

Maar er valt meer op. Ben je na binnenkomst de zwarte gordijnen gepasseerd, dan stap je geen hal of soortgelijke ontvangstruimte binnen, maar een heuse bistro. Geen horecagelegenheid voor het dorp, maar gewoon de bedrijfskantine waaraan een heel bijzondere invulling werd gegeven en waar binnenkort zelfs een parttime kok aan de slag gaat om er de inwendige mens van medewerkers en klanten te voorzien van allerlei goeds en lekkers. Maar ook dient deze ruimte als plek waar 'binnen' en 'buiten' elkaar kunnen ontmoeten, waar het om gezelligheid en beleving gaat. En als hub waar bijvoorbeeld studenten of zzp'ers neer kunnen strijken om rustig te werken.

Transparant

Verder het weidse gebouw in kijkend, met z'n betonlookvloer, zie je zowel links als rechts en dieper het interieur inkijkend diverse werkruimten. Allemaal met glazen wanden afgescheiden van de enorme centrale werkvloer, zodat het één transparant geheel blijft. Zelfs het hart van het bedrijf, de serverruimte, vergunt iedereen die interesse heeft in instrumententorens met talloze snoertjes en knipperende lichtjes een vrije blik door het dikke glas naar al dat kostbaars dat daar veilig achter staat opgesteld.

Enige in Nederland

Ook op de benedenverdieping zetelt de afdeling, de enige in Nederland, waar binnen één week een website wordt gerealiseerd, als klanten dat willen. In vijf werkdagen tijd, van maandag t/m vrijdag, gaat 't hier van wens van de klant tot en met het lanceren van de site. De klant is heel de week aanwezig en is dus zelf onderdeel van het proces. Samen met een projectleider, designer, internet- en contentmarketeer, programmeur(s) en andere professionals die het project tot een succes maken. Achterin is een tribune gebouwd van waaraf een flinke groep mensen het resultaat kan bekijken.

Dafje en minicamping

Maar er is nog veel meer dat opvalt en dat de creatieve geest van Pieter verraadt. Op de bovenverdieping bijvoorbeeld. Je ziet 'm vanaf beneden als staan: een oud geel Dafje. Een collectors item? Nee, het staat er als ruimte waarin je rustig een telefoongesprekje kunt voeren. Intussen wordt het autootje ook gebruikt wanneer een paar collega's even wat met elkaar willen bespreken. Gewoon in een heel andere setting en het moet gezegd: het ding zit nog prima ook.En nog zoiets, ook op de bovenverdieping. Wie verwacht daar een oud caravannetje met een kunstgrasveldje ervoor met een paar tuinstoelen en een paar stevige schommels erbij? Ook dat is niet uit de lucht gegrepen, maar het werkt. "Wanneer je als team ergens een oplossing voor moet bedenken is dit er een ideale manier voor: in een ontspannende omgeving er met elkaar over brainstormend, terwijl de één op de schommel heen en weer wiegt, de ander in de tuinstoel zit en weer een ander in de deuropening van de caravan, of juist met z'n allen ín de caravan zittend, het levert de mooiste ideeën op!", weet Pieter.

Analyseren

Vlak naast deze 'minicamping' vallen ook de creative studio's op, met hun organisch gevormde grote bureaus met stoere houten bureaubladen. En een eindje verder de strakke grote bureaubladen die aan stevige kettingen zijn opgehangen. En om niet meer te noemen: een heuse glijbaan, voor wie liever de trap naar beneden mijdt.En dan nóg iets. 'Labs' staat op de ruimte vermeld. "Hier observeren we voor klanten die minder goed werkende websites hebben het kijkgedrag van bezoekers van hun website", legt Pieter uit. "We registreren allerlei gegevens die voor ons heel belangrijk zijn, tot de manier toe hoe de muis wordt verschoven. Daar halen wij van alles uit en analyseren dan precies wat er aan zo'n site schort."

Exclusiviteit

Helemaal af is het gebouw, dat 1 september jl. in gebruik genomen werd, nog niet. Op de benedenverdieping wordt nu nog gewerkt aan de realisering van een zeer grote studioruimte voor het maken van foto- en filmopnames. Niet alleen het eigen bedrijf Beeldkracht, maar ook andere bedrijven die studioruimte nodig hebben, kunnen er in de toekomst gebruik van maken.En ja, toch nog even de toiletruimten: die zijn op zich al een bezoek waard, zelfs als je niet moet. Het mag duidelijk zijn: in alles laat het nieuwe pand zien wat WebNL, samen met Beeldkracht, aan originaliteit, creativiteit en exclusiviteit in huis heeft. En dat was nu net de bedoeling!


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!