2 x Zilver voor Budokai Senshi op internationaal Kata toernooi

Artikel geplaatst op: 17-11-2017

SOMMELSDIJK - Afgelopen weekend stond de Yokoso Cup op het programma van karatevereniging Budokai Senshi in Sommelsdijk. Dit groots opgezette internationale Kata toernooi is het bewijs dat de Stijlvormen in het Kyokushinkai Karate een grote groei doormaken. Deze dag zouden er maar liefst 191 deelnemers deelnemen uit verschillende Europese landen. Ook Budokai Senshi nam deel met 8 deelnemers, te weten: Joost van 't Veld, Martijn Bom, Sarah Kom, Emma v/d Hul, Marielle Kom, Gijs van't Veld, Klazina Tanis en Alessia Lussenburg.

Weken zijn zij bezig geweest met extra trainingen en ze kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Alle deelnemers liepen 2 rondes, 1 verplichte kata en 1 vrije kata tegen verschillende tegenstanders. Iedere vlag mee leverde 3 punten op, gelijk 1 en geen vlag 0 punten. Het is dus ook afhankelijk van welke tegenstander je in de eerste rondes krijgt. Tref je de 2 beste kata lopers in deze rondes, dan zijn je kansen op de halve finales verkeken. Er zijn dus verschillende factoren die moeten kloppen voordat je kans maakt op de prijzen. Eigenlijk troffen Sarah Kom, Emma v/d Hul en Gijs van't Veld het in deze voorrondes niet. Vorig jaar waren Sarah en Gijs nog goed voor Brons, maar dit jaar troffen zij allen finalekandidaten of kampioenen van dit toernooi. Ze liepen prima kata's maar het bleek in deze niet voldoende om door te stromen naar de halve finales.

Klazina Tanis, Marielle Kom, Joost van 't Veld en Martijn Bom wisten wel 1 x overtuigend te winnen van hun tegenstanders, maar alleen Marielle en Martijn wisten hiermee een halve finaleplek te bemachtigen op punten. Alessia Lussenburg was al zeker van deze halve finales door 2 x te winnen van haar tegenstanders. Dus 3 mensen door naar de halve finales, al een hele mooie prestatie op zich. Marielle moest hier helaas haar meerdere erkennen in haar tegenstander en werd op punten 4e, maar zowel Martijn als Alessia wisten ook deze halve finale zeer overtuigend te winnen en stonden in de finale. Helaas bleken hun tegenstanders in de finale te sterk, maar voor beide kata lopers een zeer verdiende 2e plek op dit internationale kata toernooi. Uiteraard zijn wij op alle deelnemers heel erg trots. Dank gaat uit naar de coaches (en tevens deelnemers) Joost van 't Veld en Martijn Bom, support en natuurlijk de deelnemers.

Mensen die interesse hebben in Kyokushinkai Karate of in boksen, kickboksen, yawara ju jutsu, kickbag of line dancing, kunnen kijken op www.budokai-senshi.com, of neem contact op met budokai-senshi@outlook.com en/of 06-47992777 (app/sms). De eerste 2 proeflessen zijn gratis en bij lidmaatschap krijgt men een deel van de bescherming gratis.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!