Oude-Tongenaren willen meer seniorenwoningen

Artikel geplaatst op: 17-11-2017

OUDE-TONGE – Tijdens de jaarlijkse inwonersavond afgelopen maandag waren er veel vragen over de bouw van nieuwe woningen in het dorp. De inwoners zijn bang, dat alle nieuwbouwwoningen voor de verkoop zullen zijn. Zij zien immers het liefst betaalbare seniorenwoningen in de huursector.

Door Mirjam Terhoeve, foto: Wim van Vossen

In Oude-Tonge zijn bijna alle braakliggende gronden en gebouwen in handen van projectontwikkelaars. De inwoners vrezen, dat deze allemaal bebouwd zullen worden met koopwoningen. Ook het oude gemeentehuis staat op de nominatie om omgetoverd te worden tot appartementencomplex. Wethouder Peter Feller kreeg tijdens de avond heel wat vragen op zich af. Vorig jaar was er een bijeenkomst in de Grutterswei, waarbij de inwoners konden meepraten over een nieuwe bestemming. Veel oudere inwoners gaven toen aan liefst seniorenwoningen te zien in de huursector, want die zijn er vooralsnog veel te weinig. "In Sommelsdijk is het wel gelukt om dit te realiseren", vertelde een van de aanwezigen. "Waarom niet hier?"

De wethouder meldde dat de plannen voor het gemeentehuis, opnieuw uitgewerkt zullen worden. "De overeenkomst tussen gemeente en de projectontwikkelaar zullen binnenkort worden ondertekend en dan zal er opnieuw een informatieavond komen over de plannen en de kosten. Ook het terrein van het oude Ebbe en Vloed is verkocht aan een projectontwikkelaar en ook daar worden plannen voor gemaakt". De aanwezigen riepen de gemeente op om zich, zo goed als mogelijk, in te zetten voor woningen, waar behoefte aan is. "En dat zijn huurwoningen", zo luidde het eensgezind.


Eerdere berichten

Twee motorrijders omgekomen na frontale botsing

21-6-2018

OOLTGENSPLAAT - Bij de Meeuwentunnel aan de Bosweg onder de A29 door (ter hoogte van Hellegatsplein) zijn woensdagavond ...

Bewoners Westvoorne bezoeken SPAR Goeree

19-6-2018

GOEDEREEDE - Onlangs bezochten ca. 25 bewoners van Woonzorgcomplex Westvoorne te Goedereede de plaatselijke SPAR superma...

Bewustwording cyberrisico's lokale ondernemers

19-6-2018

MIDDELHARNIS - "Honderdduizenden websites MKB slecht beveiligd." "Driekwart van de Nederlandse bedrijven ...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!