Gemeente zet mantelzorgers in het zonnetje

Artikel geplaatst op: 13-11-2017

MIDDELHARNIS – In aanloop naar de Dag van de Mantelzorg, die vrijdag 10 november werd gehouden, heeft de gemeente via de eilandelijke media een oproep geplaatst. Mensen die mantelzorg ontvangen konden reageren door hun eigen mantelzorger aan te melden om door de gemeente tijdens de Week van de Mantelzorg in het zonnetje te worden gezet, te worden bedankt voor hun inzet, een mantelzorgcompliment in ontvangst te nemen. Dit in de vorm van een VVV-bon. Eén van deze mantelzorgers, Gladys Troost uit Middelharnis, kreeg het mantelzorgcompliment afgelopen maandagmorgen persoonlijk uitgereikt uit handen van wethouder Gerrit de Jong.

Tekst en foto: Hans Villerius

Eigenlijk is Gladys van twee medemensen mantelzorger. De één woont in Dirksland, de ander in Sommelsdijk. Maar het mantelzorgcompliment kreeg ze op aanvraag van mevrouw Van der Heeden-Hoogstad (83), die in Sommelsdijk in Nieuw Rijsenburgh woont.Toen Gladys (54) zes jaar geleden met haar gezin aan het Gedempt Kanaal in Middelharnis kwam wonen, was mevrouw Van der Heeden haar buurvrouw. Zonder dat Gladys het wist had haar buurvrouw een herseninfarct gehad en als bij intuïtie voelde Gladys dat ze naar haar toe moest. En daar vond ze haar, in hulpeloze toestand. Sindsdien ontfermt Gladys zich over haar buurvrouw. De eerste weken was ze er dagelijks. En nu nog gaat ze minimaal twee tot soms vier keer per week ernaartoe of gaat ze met haar op stap. Naar D'n Diek bijvoorbeeld. Of een rondje met de auto over het eiland toeren. Of een daagje naar Delft, waar mevrouw Van der Heeden heeft gewoond. Ook Gladys' man gaat nogal eens mee als ze op pad gaan. Zelfs is Gladys als begeleidster met haar buurvrouw mee geweest tijdens een georganiseerde reis naar Zwitserland. Buurvrouw ging daar vroeger nogal eens heen en wilde dat graag nog eens. Zo trekken zij veelvuldig samen op, ook nu buurvrouw geen buurvrouw meer is sinds ze na het herseninfarct in Nieuw Rijsenburgh woont.Naast Gladys zijn er nog veel meer mensen op Goeree-Overflakkee die als mantelzorger actief zijn. Van 330 zorgvragers ontving de gemeente een aanmelding om hun mantelzorger een compliment uit te delen. "Dit is maar een topje van de ijsberg", zei wethouder De Jong maandagmorgen, "in werkelijkheid zijn het er veel meer! Maar omdat u de enige bent", zo richtte zij zich tot Gladys, "die bij uw zorgvrager komt, en voor wie u dus heel veel betekent, willen we u in 't bijzonder in het zonnetje zetten, om u te bedanken én om u als voorbeeld te stellen voor anderen…!"


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!