Opnieuw grote controle langs de weg

Artikel geplaatst op: 13-11-2017

Na de grote controle twee weken geleden op de Brouwersdam, in het kader van het Donkere Dagen Offensief, werd ook vorige week donderdagmiddag en -avond zo'n controle gehouden. Ditmaal aan de N59 vlakbij Bruinisse. Betrof het twee weken geleden vooral een verkeerscontrole, uitgevoerd door de politieteams Haringvliet en Oosterscheldebekken, nu was het een gezamenlijke controle door opnieuw beide politieteams, plus de Verkeerspolitie, de Vreemdelingenpolitie, de Belastingdienst en de Douane. De controle was dit keer gericht op mobiel banditisme, met name tegen woninginbrekers.

Tekst en foto: Hans Villerius

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag. Met het Donkere Dagen Offensief zet de politie daarom in deze periode extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven. Onder andere door controles uit te voeren. Verscherpt toezicht en intensievere surveillance op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan, bedoelen personen eruit te filteren die mogelijk verkeerde bedoelingen hebben. Op Schouwen-Duiveland komen de laatste tijd regelmatig woninginbraken voor. Vandaar dat langs de N59, die de verkeersader vormt tussen de Randstad en dit gebied, van 's middags halfvier tot 's avonds halftien een controle werd gehouden. Uit het verkeer dat in beide richtingen passeerde werden weggebruikers staande gehouden die door motorrijders van de politie eruit werden geselecteerd. Maar ook stonden op twee plekken punten waar kentekens werden gescreend. Zo'n honderd voertuigen werden zo naar de controleplaats gedirigeerd en met hun bestuurders aan uitgebreide controle onderworpen. Onder andere op alcohol- en drugsgebruik, de inhoud van de kofferbak, controle op inbrekersspullen, zelfs opvallende kleding werd geregistreerd. Maar ook nog openstaande boetes en belastingaanslagen werden gecheckt. Ter plekke inde de Belastingdienst in totaal ruim negenduizend euro en op tien auto's werd beslag gelegd. De politie heeft een aantal nog openstaande boetes geïnd en deelde bekeuringen uit, onder andere wegens het niet dragen van de autogordel, mobiel telefoongebruik achter het stuur, het bij zich hebben van drugs, rijden zonder rijbewijs of zonder autoverzekering, te hard rijden, over de doorgetrokken streep rijden, een vervallen APK, e.d. En 's avonds rolde één weggebruiker door de mand die wegens woninginbraak nog 25 dagen gevangenisstraf tegoed had. Hij werd meteen ingerekend.In de strijd tegen criminaliteit roept de politie dringend op: constateert u een mogelijk verdachte situatie? Bel áltijd de politie! En schroom zeker niet 112 te bellen wanneer u (poging tot) inbraak vermoedt.


Eerdere berichten

Flakkeese broers veroveren Benelux met Ideapaint

17-7-2018

MIDDELHARNIS - Twee nuchtere Flakkeese broers leveren producten aan Microsoft, Converse, Ahold, Randstad, Coca Cola en &...

Oppositiepartijen geven signalen voor aanpak van zorgaspecten

17-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE – Van de oppositiepartijen in de gemeenteraad hielden ChristenUnie, PvdA en EVV een beschouwing...

Drie branden door droogte

17-7-2018

OOLTGENSPLAAT - Op het eiland zijn opnieuw branden ontstaan door de aanhoudende droogte. Bij Ooltgensplaat ontstond er m...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!