SRGO organiseert, de jeugd van Flakkee profiteert

Artikel geplaatst op: 10-11-2017

SOMMELSDIJK - Vervelen in de herfstvakantie? Daar dacht Sport en Recreatie Goeree-Overflakkee wel anders over. Meer dan 4000 kinderen verspreid over het eiland hebben een succesvolle, ludieke en sportieve week gehad in de verschillende locaties op Flakkee.

In de herfstvakantie was het weer zo ver! Na de succesvolle sport-vakantie-dagen in de afgelopen jaren, werden ze afgelopen herfstvakantie opnieuw georganiseerd op de verschillende locaties op het eiland. Te beginnen in de Staver en het Zuiderdiep waar de kinderen konden vrij zwemmen. Wanneer er in de Staver genoeg glijbanen genomen waren, konden ze door naar de bowlingbanen of de sportzaal. Door het enthousiasme van de jeugd gingen de potjes zaalvoetbal non-stop door. En had je gewonnen, kreeg je een lekker ijsje als beloning. "Het is altijd weer gezellig als al die kinderen komen, daar genieten wij als personeel allemaal enorm van!" Aldus Marion Koeleman. In Dorpstienden stond de gymzaal vol met springkussens. De geschminkte prinsessen, piraten en leeuwen konden springen en spelen op de springkussens, Oudhollands sjoelen of MEGA 4-op-een-rij spelen. Speciaal voor de kleine springers was er een afgezette speelhoek. Er waren dus activiteiten voor elke leeftijd. "Drukte en een herrie, maar erg fijn om te zien dat er wéér zoveel jeugd op af is gekomen!"

Cor Monster

In Oostdam konden de kids hun geluk beproeven bij de kinderbingo. Er konden verschillende prijzen worden gewonnen. Als je nog teveel energie over had waren er nog ren-je-rot activiteiten. In Oude-Tonge in de Grutterswei konden de kinderen boogschieten. Ook is er aan de allerkleinste gedacht en waren er genoeg spelletjes te doen.

Om de week af te sluiten waren er de Springdagen georganiseerd in de Staver. Bijna 2000 jeugd is wezen zwemmen, springen, en patatjes eten. Dit was zoals elk jaar een groot en gezellig succes! Lesly Wolters directeur van SRGO is erg blij en ook wel een beetje trots dat er ruim 4000 kinderen de accommodaties in de herfstvakantie hebben bezocht.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!