Morgen oliebollenactie voor Woord en Daad

Artikel geplaatst op: 7-11-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad hoopt morgen, zaterdag 11 november de jaarlijkse oliebollenactie te houden. Dit gebeurt ook dit jaar weer op geheel Goeree-Overflakkee.

De opbrengst is bestemd voor het project waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet: 'Cashew, de noot aan de man!'. Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).Voor de ontwikkeling van een land en het verbeteren van de levensomstandigheden is het uitermate belangrijk dat er werkgelegenheid geboden kan worden. Het kunnen bieden daarvan kan een land een impuls geven om het welvaartsniveau te verhogen. De verbouw en verwerking van cashewnoten in Burkina Faso en Benin zelf kan voor hun bewoners voor werkgelegenheid en daarmee voor inkomen zorgen.Momenteel is de situatie echter zo dat de cashewnoten bij de boeren worden opgekocht en daarna direct worden geëxporteerd. Tussen de verkoop van "ruwe" cashewnoten en de consumptie ervan komt er in Burkina Faso en Benin geen hand meer aan te pas.Het project dat in het kader van het jaarthema is opgezet heeft daarom als doel om bij te dragen aan het tot stand brengen van een winstgevende en concurrerende cashewsector in Burkina Faso en Benin. De bedoeling is dat alle betrokken partijen -van boer tot handelaar- op duurzame wijze samenwerken. Met het project wordt beoogd om tenminste 10.000 cashewboeren (en hun gezinnen) te helpen om hun inkomsten te verhogen. Verder dat de werkgelegenheid zal toenemen met 800 tot 2500 arbeidsplaatsen in 2021.Via dit traject kunnen de landen hun economie versterken en ook de inwoners een beter toekomstperspectief bieden.U kunt hieraan ook uw steentje bijdragen door de inspanningen van Woord en Daad hiervoor te steunen met een bijdrage. Dat kan door het kopen van oliebollen. Voor dit project worden de opbrengsten van de acties door de overheid verdubbeld.Mede daarom beveelt Woord en Daad de oliebollenactie extra bij u aan en koopt u dus ruimhartig. Een zak oliebollen kost 'slechts' € 3,50.


Eerdere berichten

De Rijnmond Zomertoer op Goeree-Overflakkee

16-7-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli staan alle kanalen van RTV Rijnmond in het teken van Goer...

Zesde editie Muziek in de Voorstraat

16-7-2018

MIDDELHARNIS - Vrijdag 21 september wordt de zesde editie van Muziek in de Voorstraat gehouden. Het thema is 'Wereld...

Beiaardconcert door Boudewijn Zwart

16-7-2018

GOEDEREEDE - Deze zomer organiseren de gemeente Goeree-Overflakkee en de Stichting Goereese Gemeenschap een aantal beiaa...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!