Jeugdevent: Muziekkeuze en je relatie met God

Artikel geplaatst op: 6-11-2017

GOEREE-OVERFLAKKEE - Jongeren (de jeugd) een luisterend oor bieden. Gelegenheid geven om samen in gesprek te gaan over actuele onderwerpen. Dit keer met als thema muziek. Waar luister je naar? Wat betekent muziek in je leven? Een open discussie. Niet een éénrichtingbenadering. Een bijeenkomst waar jouw inbreng, jouw mening belangrijk wordt gevonden. Durf je de uitdaging aan om daarover van gedachten te wisselen? Kom dan vrijdag 10 november aanstaande naar de muziekavond die wordt georganiseerd in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp aan de Dorpstienden.

Door Jaap Ruizeveld

De muziekkeuze en je relatie met God staan daarin centraal. Een bijeenkomst waar jongeren eilandbreed voor worden uitgenodigd. Ook ouderen die met dit onderwerp binding hebben of gevoelens koesteren, zijn van harte welkom. In alle openheid praten over dit thema. Je kan je verhaal kwijt. Er wordt respectvol naar je geluisterd. Anderzijds kun je luisteren naar een lezing van een vertegenwoordiger van de landelijke evangelisatiestichting 'Naar House'. De stichting die werkzaam is bij house-evenementen in uitgaansgebieden, bij discotheken en in winkelcentra. De inzet van 'Naar House' is ook in onze regio bekend. In het zomerseizoen voert de stichting met medewerkers en in een eigen partytent een evangelisatiecampagne in Renesse op buureiland Schouwen-Duiveland.

Openheid

Ds. Van Wijngaarden van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp benadrukt de openheid van deze bijeenkomst. "Iedereen is van harte welkom. Het gaat niet om één richting die hier benadrukt wordt. Wel om een platform te bieden aan jongeren die vragen hebben en die daar, zo is uit gesprekken gebleken, antwoorden op willen hebben. Daarbij hun eigen mening kunnen geven. Een eigen muziekkeuze, dat in relatie met God. Via themabijeenkomsten willen wij ons inzetten voor de jeugd. Zorg bieden. Een handreiking hoe om te gaan met actuele aspecten die in een zo sterke mate in een voortdurend en snel veranderende maatschappij op ons afkomen. Samen optrekken om onderwerpen te bespreken. Niet vanuit één kerkelijke richting. Dat is mijn drive", geeft de predikant aan.

Zorg voor jeugd

Waarom deze insteek, deze uitnodiging voor de muziekavond? "In onze samenleving moeten ook jongeren zich kunnen uitspreken. Het is een goed moment om dat mogelijk te maken. Muziek is een beleving. Maar wil je (wel) naar alles luisteren wat er in woord en beeld op en in allerlei 'social media' en internet wordt gepresenteerd? Met open vizier willen wij dat bespreekbaar maken. Met uitleg, met ruimte voor reacties. Komend vanuit het onderwijs stelt ds. Van Wijngaarden dat hij vindt dat kerken hier een rol in dienen te vervullen. Waar het echt om gaat is geen monoloogbenadering maar juist kiezen voor een dialoog. Dat onderwijs is beperkt en verdient extra inzet. Zorg voor de jeugd. Keuze maken in je relatie met God".

Informatie                                                                                                                        

Muziekavond: vrijdag 10 november in kerkgebouw Doopsgezinde Gemeente Ouddorp, Dorpstienden. Aanvang 20.00 uur. Inloop koffie/thee/fris vanaf 19.30 uur. Jongeren van het gehele eiland zijn, evenals belangstellende ouders/verzorgers, van harte uitgenodigd. Stichting 'Naar House' is een landelijke interkerkelijke evangelisatiestichting, werkzaam bij House-evenementen in uitgaansgebieden en winkelcentra, om het evangelie van de redding van Jezus Christus te verkondigen. Ook wil 'Naar House' mensen waarschuwen voor de gevaren van (house)muziek en de house-muziekscene. Het voorlichten over (house)muziek en de scene door het verzorgen van presentaties, via internet en via verspreiding van (video)materiaal. En het verlenen van nazorg aan mensen naar aanleiding van de acties en de voorlichting.


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!