Auto botst frontaal op tractor

Artikel geplaatst op: 01-11-2017

SOMMELSDIJK – Bij een ongeval op de Oudelandsedijk, tussen de watertoren van Dirksland en de Duivenwaardsedijk te Nieuwe-Tonge, is woensdagmorgen rond kwart voor zeven een bestuurster van een Toyota personenauto gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak is ze frontaal op een tegemoetkomende landbouwtractor gereden. De tractorbestuur zag de auto op zich aankomen en is zoveel mogelijk uitgeweken, maar een botsing kon daardoor niet worden voorkomen. De Toyota raakte zwaar beschadigd en kwam naast de weg tot stilstand. Door de botsing zwenkte ook de tractor uit, waardoor een achter de Toyota rijdende bestelauto het landbouwvoertuig eveneens schampte en averij opliep. De bestuurster van de Toyota werd met onbekend letsel overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Voordat de hulpdiensten ter plaatse kwamen heeft een van de omwonenden de bestuurster van de Toyota in haar benarde positie bijgestaan en geprobeerd ze zo veel mogelijk bij bewustzijn te houden.

Te gek voor woorden

Op de Oudelandsedijk gebeuren vaker ongelukken, volgens omwonenden doordat er te hard gereden wordt en door zwaar vrachtverkeer dat veelvuldig en in nog steeds toenemende mate gebruik maakt van de dijk. "Ieder jaar gebeuren hier wel één of meerdere ongelukken", zeggen de bewoners voor wiens deur het ongeval woensdagmorgen plaatsvond. Zij, maar ook andere bewoners langs de dijk, hebben al verschillende keren contact gezocht met de gemeente en het waterschap, opdat het gebruik van de dijk door gemotoriseerd verkeer genormaliseerd wordt. "Gemeente wijst echter naar het waterschap en het waterschap wijst naar de gemeente", zeggen ze, "met als resultaat dat er gewoon níets gebeurt. De weg is hier gewoon een racebaan. En inmiddels gebruikt ook allerhande vrachtverkeer met aanhangwagens, dus niet alleen bestemmingsverkeer, de dijk als sluiproute. Veel navigatiesystemen sturen de chauffeurs over deze weg, waar maar 60 km/uur gereden mag worden maar wat er in de praktijk heel anders aan toe gaat. Met volle vaart denderen ze voorbij en ze rijden alles kapot. En je moet dikwijls de kant in duiken wil je niet van de sokken gereden worden. Bestuurders worden zelfs agressief als jíj je gewoon aan de snelheid houdt waardoor zíj niet op kunnen schieten. Het is te gek voor woorden. En of we de situatie nu aanhangig maken bij de gemeente of bij het waterschap, geen van de instanties komt er nu eens echt voor overeind. Sterker nog: er komt nauwelijks reactie op. Ja, één keer is er een snelheidscontrole gehouden, maar dan ter hoogte van de splitsing met de Wellestrijpsedijk, waar iedereen zacht rijdt vanwege het slechte zicht op dat punt. Een geplaatst verkeersbord dat aangeeft dat je niet harder dan zestig mag, lapt iedereen aan z'n laars. Er zijn hier gewoon andere dingen nodig." Graag zagen de bewoners maatregelen genomen worden die de situatie en de veiligheid op de dijk weer normaal maken, "zodat ongelukken, maar ook de geluidsoverlast, tot het verleden gaan behoren".


Eerdere berichten

Op ontdekking door de Kwade Hoek

8-8-2018

GOEDEREEDE - Ga deze maand op stap met een natuurgids van IVN Goeree-Overflakkee door de Kwade Hoek. Op woensdagavond in...

Slippers laten spoor achter met 'Goeree-Overflakkee'

8-8-2018

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het assortiment van 'Goeree-Overflakkee mijn eiland!' is uitgebreid met een aantal zomerse ...

Orgelconcert Martin Mans in Dirksland

8-8-2018

DIRKSLAND - Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirk...


Eilandelijke weersverwachting

Agenda

Foto's Goeree-Overflakkee

Heeft u een mooie, grappige of bijzondere foto gemaakt. Deel dan uw foto met andere eilanders. De foto moet natuurlijk wel gemaakt zijn op ons mooie eiland.

» Klik hier voor de foto’s.
» Upload uw foto!

Archief

Heeft u de krant onlangs gemist of zoekt u naar een editie van de afgelopen jaren, dan kunt u deze hier online inzien. Handig als u nog eens nieuws, foto's, interviews of andere artikelen wilt teruglezen. Wilt u een editie opvragen kunt u contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Eilanden Nieuws | Goeree-Overflakkee

Blijf wekelijks op de hoogte van het actuele nieuws en ontvang aantrekkelijke aanbiedingen via de e-mail!